Hrvati se provukli: 100.000 evra za incidente

Izvor: B92, 20.Jun.2016, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati se provukli: 100.000 evra za incidente

Evropska kuća fudbala kaznila je Hrvatski nogometni savez sa 100.000 evra i zabranom prodaje karata za mečeve osobama koje se nalaze na listi huligana.

Hrvatski savez je kažnjen zbog incidenata koje su njihovi navijaču napravili na duelu protiv Češke 17. juna u Sent Etjenu.

Očekivalo se da će UEFA kaznu objaviti u utorak na dan utakmice Hrvatska – Španija, ali je to ipak uradila dan ranije.

Hrvatski navijači su na pomenutom duelu u 85. minutu izazvali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prekid pošto su bacali baklje i topovske udare na teren.

UEFA vodi istragu protiv HNS i zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Turske u 1. kolu zbog pirotehnike i utrčavanja navijača na teren, a odluku o ovom slučaju doneće 21. jula.

HNS je u prethodnih pet godina za kazne platio više od pola miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.