Hrvati iznenađeni spiskom Zlatka Dalića

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 18:14

Hrvati iznenađeni spiskom Zlatka Dalića

Selektor fudbalera Hrvatske Zlatko Dalić objavio je spisak igrača na koje će računati za međunarodni turnir "W kup" u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Taj događaj će od 22. do 26. marta okupiti još Tunis, Egipat i Novi Zeland, a Hrvatska će u prvom polufinalu igrati protiv Tunisa.

Dalić je pozvao 25 igrača, a tamošnja javnost je iznenađena pojedinim igračima koji su na spisku.

Pre svih Ivanom Perišićem, novim igračem Hajduka iz Splita, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je povređen i nekoliko meseci unazad nije igrao.

Niti se, kako navode, očekuje da će igrati na ovom turniru.

Ali, Dalić je objasnio svoju odluku atmosferom u timu.

“Turnir u Abu Dabiju nam je vrlo važan u pripremi za Euro, s posebnim naglaskom na osnaživanje dobre atmosfere i zajedništva. Zato je s nama i Ivan Perišić, koji je u poslednjoj fazi oporavka, ali nezavisno od toga hoće li moći da zaigra bitno je da kao zamenik kapitena i jedan od lidera ekipe bude deo ovog okupljanja, koje vidimo kao priliku za tim-bilding, te me veseli što je Ivan iskazao veliku želju da bude sa nama u Emiratima. To je najbolji pokazatelj koliko je snažan voljni moment među igračima i svima nama da na Euru budemo u svom najboljem izdanju”, rekao je Zlatko Dalić.

Ipak, postoji određeno mišljenje javnosti da je vetar time uzeo mesto u timu nekom od mlađih igrača koji bi baš sada mogli da se nametnu.

Spisak Hrvatske za "W kup":

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Dominik Kotarski i Nediljko Labrović.

Odbrana: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić i Marin Pongračić.

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec i Martin Baturina.

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca i Ante Budimir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.