Hrvati izgubili bod i dobili batine

Izvor: B92, 08.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati izgubili bod i dobili batine



Sreda, 7. septembar 2005. ostaće zapamćena u hrvatskoj fudbalskoj istoriji kao veoma mračan dan.

Ne samo da je selekcija naših zapadnih suseda na Malti postigla katastrofalan rezultat (1:1 sa jednom od najslabijih evropskih ekipa), nego su i njihovi navijači dobili žestoke batine od domaće policije.

Hravtski navijači izazvali su incident u finišu meča - nezadovoljna lošim rezultatom, koji njihovom timu praktično garantuje baraž, grupa od 40 Hrvata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počela je da lomi stolice na stadionu Ta Kali, nacionalnom malteškom stadionu, i baca ih na teren i ka VIP loži (povređeni ministar saobraćaja i potpredsednik FS Malte).

Reakcija malobrojnih policajaca bila je neobična - oni su počeli da uzvraćaju navijačima stolicama, dok se nisu pojavili specijalci i krenuli u ofanzivu. Po završetku meča stadion je zatvoren, a sa njega nije mogao da izađe niko sa hrvatskim obeležjima (oko 500 prisutnih).

Specijalci su sve hrvatske navijače smestili u marice, uz akciju pendrecima, a ni malteški civili nisu propustili da Hrvatima udele poneki udarac.

U sukobu navijača i policije loše su prošli i pojedini predstavnici hrvatskih medija, kojima je policija oduzela snimljeni materijal. Uhapšeno je 40 hrvatskih navijača, a UEFA je najavila istragu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.