Hrvati besni: Pokradeni smo! Sudije u zatvor!

Izvor: Mondo, 22.Jan.2019, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati besni: Pokradeni smo! Sudije u zatvor!

Hrvatski rukometaši i selektor ne mire se sa porazom od Nemačke koji je značio - bez borbe za medalje.

"Pljačka! Pokradeni smo!", nije mogao da kontroliše emocije i ton svog glasa selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar dan nakon što je njegov tim poražen od Nemačke (22:21) u borbi za polufinale Evropskog prvenstva.

U dramatičnoj utakmici, sudijski par iz Danske je u finišu meča "skrenuo" na stranu Nemaca.

"Nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mogao da spavam, baš kao ni igrači. Nije jednostavno bilo ova dva dana. Mala smo zemlja, mali kadar... Ostali smo bez nekoliko igrača usred prvenstva.... I onda izgubimo od Brazila. Nisam uspeo da uverim igrače da nam ta utakmica veoma važna za Olimpijske igre nakon pobede nad Španijom. I nekako preležiš tu noć, a onda sledećeg dana, nedovoljno regenerisan, dolazi ti domaćin kao što je Nemačka...", rekao je Črvar novinarima i nastavio u istom dahu:

"Zaslužili smo pobedu nad Nemačkom. Svako ko je objektivan, da li nas voli ili ne voli, da li voli ili ne voli rukomet, čak i pojedini nemački igrači... svi su rekli da je to bila nepravda. Kao da je unapred određeno ko će u polufinale. Izgubili smo isključivo krivicom sudija. Oni su nam oduzeli pravo da se izdignemo iz pepela. Nisu nam pružili tu priliku. Ove sudije treba eliminisati iz sudijske organizacije! Ovo je legalizacija lopovluka! Gde je poštenje, gde je nestalo? Kakvo je ovo Svjetsko prvenstvo?!".

Červar je podigao nivo svog besa:

"Ove sudije treba u zatvor! Ljude sa našeg prostora bije glas da su nepošteni. Hrvati, Srbi, Bosanci... Nevaspitani, nepošteni, ovakvi, onakvi... A ovo? Ovo je za zatvor! Kradu nas i vređaju na naše oči!".

Selektor hrvatske reprezentacije je taksativno naveo greške sudija od početka utakmice, pogotovo u finišu meča, kada su Nemci, prema njegovom mišljenju, dali neregularan gol.

"Odlučujući trenutak je bio kada je Karačiću dosuđeno probijanje u 59. minutu (HRvatska je jurila gol zaostatka)... On uopšte nije napravio nikakav prekršaj pre dodavanja Štrleku, a igrač koji se podmetnuo trebalo je da bude isključen. Takođe, igramo 7 na 6, bacaju Duvnjaka kao vreću na pod i oni daju gol. To je bio neregularan gol. Uvek sam pričao - treba se plašiti onih najboljih sudija, jer su oni najlukaviji".

Hrvatskom selektoru, u međuvremenu je sitigao odgovor iz Danske, od bivših rukometaša Kaspera Hvita i Klausa Molera Jakobsena.

"S obzirom na sve što smo videli, mislim da su naši sudije dobro odradile posao. Sudili su briljantno", rekao je legendarni golman Hvit i dodao:

"Nemačka je imala čak pet isključenja u prvom poluvremenu, a Hrvatska samo dva. Nemoguće je biti sudija i ne grešiti. Možda je onda potrebno uvesti dodatne mehanizme".

Ipak, priznao je da su sudije pogrešile u finišu meča, u situaciji koju je pomenuo i Červar, kada su zbog navodnog probijanja Karačića dodelili loptu Nemcima.

"Utakmica je bila tesna i jedna odluka mnogo znači. Jasne su mi frustracije iz hrvatskog tima..."

I Jakobsen je ocenio da su sudije pogrešile u toj situaciji.

"Mislim da to nije bio prekršaj (hrvatskog igrača). Teška odluka, ali pogrešna".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.