Hronika Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema i dalje na RTV-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2019, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hronika Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema" i dalje na RTV-u

O životu i svakodnevici Srba iz Republike Hrvatske i dalje će moći da se informišu gledaoci Radio televizije Vojvodine. Generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica i direktor Radio Banske kose Srđan Kolar potpisali su ugovor o nastavku saradnje te dve kuće i emitovanju emisije "Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema".

Nastavlja se proizvodnja programskog sadržaja, koji se bavi životom Srba u Republici Hrvatskoj. Emisija "Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedini je televizijski format koji se u toj državi proizvodi na srpskom jeziku i pismu.

"Proizvodimo 8 do 9 priloga u svakoj emisiji svakih 15 dana. Mi kao jedinstveni isključivo se bavimo problematikom Srba. Kako sam rekao da je to jedinstveni projekat onda možete sami da zaključite da je to izuzetno važno za srpsku zajednicu u Republici Hrvatskoj", kaže Srđan Kolar, direktor Radija Banska kosa.

U planu je novih 26 emisija, koje se emituju na dvonedeljnom nivou. Do sada je na RTV-u emitovano više od 3 stotine takvih hronika. "Hroniku Slavonije, Baranje i zapadnog Srema", naši gledaoci prate od 2006.

"Radio-televizija Vojvodine oseća tu svoju vezu, kao što sarađujemo sa programima u Rumuniji i Hrvatskoj, pre svega na kulturnom planu, na planu informisanja pomažemo i dajemo doprinos afirmisanju zajedničkih vrednosti, ne samo srpskog naroda nego i zajedničkog življenja na tom prostoru", istakao je Miodrag Koprivica, generalni direktor Radio televizije Vojvodine.

Potpisivanju ugovora o nastavku saradnje dve kuće i emitovanju "Hronike Slavonije Baranje i zapadnog Srema", prisustvovao je i episkop osečko-poljski i baranjski, vladika Heruvim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.