Hofenhajm demolirao Borusiju, debakl HSV-a

Izvor: Blic, 21.Sep.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hofenhajm demolirao Borusiju, debakl HSV-a

U poslednjim mečevima petog kola nemačke Bundes lige, bivši šampioni Evrope žestoko su se proveli u Hofenhajmu i Volfsburgu, dok je čast favorita spasio Štugrat koji se mučio protiv Karlsruea.



Borusija Dortmund je u sredu protiv Udinezea doživela prvi poraz u novoj sezoni, a posle samo tri dana izabranici Jirgena Klopa častili su navijače prvim neuspehom u ligi. I to kakvim.

Hofenhajm je posle dva kola bez pobede ponovo uhvatio priključak sa vrhom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pa je posle pobede od 4:1 stigao na fantastično drugo mesto!

Meč je počeo šestim ligaškim golom fenomenalnog Vedada Ibiševića koji je pogodiocilj posle samo pet minuta, da bi 20 minuta kasnije njegov zamljak Sead Salihović povisio na 2:0.

Kada dvojac iz BiH igra kako treba Hofenhajm retko gubi bodove, a da će tako biti i protiv velike Borusije potvrdio je ponovo Slihović koji je na startu drugog poluvremena najavio katastrofu gostiju – 3:0 u 47. minutu.

Do kraja meča Eduardo je u 67. minutu postigao i četvrti gol za domaće, dok je poraz Dortmunda ublažio defanzivac Santana u 90. minutu. Antonio Rukavina odigrao je ceo meč za Borusiju, baš kao i Neven Subotić, ali se može reći da se, kao i ostatak ekipe, nisu baš proslavili.

Hamburger je slično Dortmundu razočarao na premijeri u Kupu UEFA (0:0 protiv rumunske Unireee kod kuće), a u maniru "milionera" nastavili su i u ligi gde su zabeležili prvi poraz na gostovanju u Volfsburgu – 0:3.

Hamburgerove nade da će eventualnom pobedom preskočiti Šalke na prvom mestu otišle su u nepovrat posle manje od pola sata igre kada su Deđagah, Madlung i nezaobilazni Grafite postigli po gol i doveli ekipu Volfsburga do šeset pozicije na tabeli.

Posle današnjih poraza Hamburgera i Borusije Volfsburg je jeina ekipa u Nemačkoj koja posle pet kola nije doživela poraz.

Konačno, stopostotan učinak domaćih ekipa na danas odigranim mečevima overio je Štutgrat. "Švabe" su doduše gubile protiv Karlsruea već posle osam minuta, a nakon što je Kedira u 22. izjedančio posao su u nastavku završili Gomez i Marika.

Štugrat se posle treće pobede u šampionatu popeo na treće mesto.

Bundesliga, 5. kolo

Volfsburg – HSV 3:0

(Deđagah 15, Madlung 22, Grafite 28)

Hofenhajm – Borusija 4:1

(Ibišević 5, Salihović 25, 47, Eduardo 67 – Santana 90)

Štutgart – Karlsrue 3:1

(Kedira 22, Gomez 68, Marika 87)

Subota:

Šalke – Ajnraht 1:0

Menhengladbah – Herta 0:1

Bajern – Verder 2:5

Kotbus – Bohum 1:1

Arminija – Keln 2:0

Tabela: Šalke 11, Hofenhajm 10, Štutgat 10, HSV 10, Bajer 9, Volfsburg 9, Verder 8, Bajern 8, Herta 8, Borusija 8, Bohum 5, Arminija 5, Keln 4, Hanover 4, Karlsrue 3, Menhengladbah 3, Ajntraht 2, Kotbus 2

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.