Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2020, 14:53

Hoće li ponovo stati lopta u Belgiji?

Vlada uvela vanredne mere zbog korone

Raste broj obolelih od Kovida širom Evrope, pogotovo u zapadnom delu. U Italiji, Španiji, Francuskoj, Portugaliji, pa i Belgiji.

Vlada te zemlje odlučila je danas da uvede vanredne mere: zatvoreni su kafići, restorani i ostala mesta okupljanja, a odlučeno je da se uvede i zabrana kretanja!

Šta to znači za fudbal? U ovom setu mera još nema nikakvih odluka, ali očekuje se da bude dodatno sveden broj gledalaca, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i da se zabrani njihov dolazak na stadione. Ali, ni tu neće biti kraj. Već za sledeću nedelju najavljena je nova sednica Vlade, na kojoj bi moglo da bude presečeno i da se zaustave fudbalske utakmice.

Tako nešto nagoveštava Gert Molenbergs, univerzitetski biostatističar iz Levena.

Znamo iz istrage kontakata zaraženih osoba da su se zarazili uglavnom u kafeima i restoranima, ali i da su mnogi od njih bili na sportskim događajima“, rekao je Molenbergs za list Het Latste.

Na belgijskim stadionima je trenutno dozvoljeno da bude popunjena trećina tribina.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.