Hjuston nudi 60, Kapela traži 100 miliona dolara

Izvor: B92, 10.Jul.2018, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hjuston nudi 60, Kapela traži 100 miliona dolara

Košarkašu Hjuston Roketsa Klintu Kapeli sledi potpisivanje novog ugovora, ali još nema dogovora između njega i navedene franšize o njegovoj vrednosti.

Kapela je postao ograničeno slobodan agent, što znači da svih preostalih 29 ekipa u NBA može da mu ponudi ugovor, ali da tim iz Teksasa ima pravo da tu ponudu izjednači.

Ipak, deluje da je Kapelina želja da ostane u Hjustonu, 'raju' za centre, zbog uparivanja sa Krisom Polom i Džejmsom Hardenom, ali da on to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne želi da uradi po svaku cenu.

Hjuston navodno nudi 60 miliona dolara na četiri godine, dok je Klintova želja da ta cifra bude oko 100 miliona dolara za isto vreme, preneli su američki mediji.

Ta razlika je od oko pet miliona dolara godišnje, pa iako možda 15 miliona dolara zarade na godinu dana zvučni sjajno, mladi švajcarski košarkaš ne želi olako da se odrekne tog novca.

Kapeli je prethodna sezona bila najbolja u karijeri, prosečno je beležio 13,9 poena, 10,8 skokova i 1,9 blokada po utakmici, a i dalje je veoma mlad, pogotovo za standarde NBA, jer ima 24 godine.

Hjustonu je glavni problem to što će, posle prošlogodišnje ekstenzije ugovora Hardenu, kao i ovogodišnje 'maksimale' Krisu Polu, sigurno morati da plate veliki porez na luksuz.

"Znamo da ćemo morati da platimo porez na luksuz i mislimo da, ukoliko želite da se takmičite za titulu, to morate i da uradite. Tako da, to nam je što name je", rekao je za ESPN vlasnik Roketsa Tilman Ferita.

Ukoliko nijedan tim ne pošalje ponudu Kapeli, Hjuston može da čeka i da se 'kocka', ali ako se nađe neko veoma zainteresovan za mladog centra, Roketsi će morati da reaguju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.