Hetafeov čas fudbala Sevilji na Koloseumu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Feb.2015, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hetafeov čas fudbala Sevilji na Koloseumu (VIDEO)

Kada bi momci iz predgrađa Madrida uvek igrali kao što su danas, bili bi redoivni učenici evropskih kupova

Hetafe spada u red onih manje popularnih španskih klubova čija sudbina je da vrhunac uspeha predstavlja opstanak u Primeri. Doduše, Hatafe je poslednjih nekoliko godina standardan član elite, umeo je tu i tamo da stane na žulj Barsa ili Reala, ali retko ko ovu ekipu iz predgrađa Madrida smatra opasnim rivalom.

Hetafe nema armiju navijača, jake sponzore, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zvučna fudbalska imena i ne može da priušti skupa pojačanja. U poređenju sa premijerligaškim ekipama akoje imaju sličan status u svojoj zemlji, Hetafe je ubogi prosjak.

Ali, Hetafe ume da igra fudbal! Imena njihovih fudbalera nisu garant spektakla, ali kada ih bolje pogledate videćete da je reč o tehnički jako dobro potkovanoj ekipi u čijoj igri zaista možete da uživate povremeno. U to se večeras najbolje uverila Sevilja.

Osvajač Lige Evrope i jedan od cenjenijih španskih timova je dobio čas fudbala na Koloseumu Alfonso Perez. Konačnih 2:1 ne oslikava na najbolji način sliku sa terena. Hetafe je bio mnogo, mnogo bolji tim, žestoko je nadigrao Sevilju i bila bi prava nepravda da su se Andalužani izvukli sa bodom. A, malo je falilo...

Hetafe je dominaciju u prvom poluvremenu krunisao golom Alvara Vaskeza iz penala. Nastavio je domaći tim da igra svoju igru i juriša ka drugom golu, ali je Sevilja iz jedne od retkih solidnih prilika izjednačila u 66. minutu. Ubacio se iz drugog plana Krihovjak i udarcem sa ivice šesanesterca doneo gostima nezasluženo izjednačenje. Izgledalo je da će domaći tim ostati bez celog plena, ali je pravda zadovoljena u 85. minutu.

Seviljin golman Riko koji menja povređenog Beta je u jednom napadu dva puta odbranio, ali kod trećeg pokušaja nije imao šanse. Pedro Leon je natrčao na loptu i smestio ju je u mrežu za zasluženi trijumf Hetafea kojim klub iz pregrađa Madrida beži iz opasne zone.



PRIMERA - 22. KOLO

Petak:

Deportivo - Eibar 2:0 (0:0)

/Perez 52, Kavaleiro 79/

Subota:

Atletiko Madrid - Real Madrid 4:0 (2:0)

/Tijago 14, Saul 18, Grizman 67, Mandžukić 89/

Viljareal - Granada 2:0 (1:0)

/Musaćo 30, Moreno 90+2/

Levante - Malaga 4:1 (2:1)

/Baral 26, 37pen, 62pen, Uče 75 - Huanmi 24/

Real Sosijedad - Selta 1:1 (1:0)

/Agireče 8 - Nolito 85/

Nedelja:

Kordoba - Almerija 1:2 (1:0)

/Kartabia 10 - Mičel 61, 66/

Hetafe - Sevilja 2:1 (1:0)

/Vaskez 29 penal, Leon 85 - Krihovjak 66/

19.00: Espanjol - Valensija

21.00: Atletik Bilbao - Barselona

Ponedeljak:

20.45: Elče - Rajo Valjekano

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.