Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2020, 20:03

Het-trik Dijanjea i bomba Tajlana: Galata protutnjala kroz Rize

Blistao je senegalski centarfor

Ubio je Mbaje Dijanje samopouzdanje Rizespora, pokrenuo Galatasaraj i pokazao mu put do pobede. Na dva vezana gostovanja nije uspela Galata da slomi otpor Rizespora, a deluje da bi tako bilo i ovoga puta da se nije ukazao Musa Dijanje i sa tri strele trasirao put do pobede – 4:0.

Galata je trijumfom prebolela remi sa Kajzerijem iz prošlog kola i nastavila poteru za Alanjom i Fenerbahčeom.

Nije birao Rizespor sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kojima će da zaustavi igrače Galatasaraja, ali im se to, ipak, nije isplatilo. Zaradili su igrači Rizea šest javnih opomena i crveni karton, opstruisali igru i tek na mahove pomišljali da pokušaju da urade nešto napred. Galata je imala igru, bila je konkretnija i lako je ulazila u prilike za razliku od domaćina koji se mučio da dođe do kaznenog prostora.

Imao je terensku inicijativu tim Fatiha Terima, lopta je kružila, ulazili su njegovi izabranici u šanse, ali dugo nisu uspevali da podese nišanske sprave i materijalizuju to što su bili nadmoćni. Sve je vodilo ka tome da će mreže mirovati u prvom poluvremenu, da će bedem Rizespora uspeti da odoli naletima Galate i da tim iz Istanbula čeka paklenih 45 minuta nastavka.

Ali, iz kornera u prvom minutu sudijske nadoknade izrodio se penal. Hrvatski defanzivac Dario Melnjak koristio je lakat u skoku i arbitar Karaoglan pokazao je na belu tačku. Mbaje Dijanje nije najsigurnije izveo jedanaesterac, Gokhan Akan bio je blizu da zaustavi udarac, ali mu je lopta prošla ispod tela i Galatasaraj je spokojan otišao na odmor

Igrao se 52. minut kada je Čaglajan lako probio po boku, ušao u kazneni prostor i kombinovao sa Emreom Akbabom koji je uposlio Mbaje Dijanjea, a centarforu Galate nije bilo teško da iz neposredne blizine savlada Gokhana Akana po drugi put.

Pokušao je Stjepan Tomas trostrukom izmenom i uvođenjem Loika Remija da prodrma svoje izabranike, ali nije urodilo plodom. Ako je i bilo ikakvih dilema da li će Galata sa gostovanja poneti tri boda, otklonjene su u 77. minutu kada je Fernando Boldrin isključen. Dva minuta kasnije Mbaje Dijanje kompletirao je het-trik i zapečatio Rizeovu sudbinu drugim golom iz igre.

Namestio je Mikola Morozjuk loptu Tajlanu Antajlijali, neometan je bio Turčin, ispalio projektil i pocepao mrežu Akana. Nemoćan je bio golman Rizea i mogao je samo pogledom da isprati Tajlanovu bombu.

Rizespor - Galatasaraj 0:4 (0:1)

/Dijanje 45+1pen, 52, 79, Antalijali 87/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Het-trik Dijanjea i bomba Tajlana: Galata protutnjala kroz Rize (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2020

Blistao je senegalski centarfor..Ubio je Mbaje Dijanje samopouzdanje Rizespora, pokrenuo Galatasaraj i pokazao mu put do pobede. Na dva vezana gostovanja nije uspela Galata da slomi otpor Rizespora, a deluje da bi tako bilo i ovoga puta da se nije ukazao Musa Dijanje i sa tri strele trasirao put do pobede...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.