Hesus Navas kompletirao tripletu koju niko pre nije

Izvor: B92, 19.Jun.2023, 10:07

Hesus Navas kompletirao "tripletu" koju niko pre nije

Španski reprezentativac Hesus Navas bio je član tri šampionska pohoda selekcije sa Pirinejskog poluostrva.

Bek Sevilje je postao prvi igrač u istoriji koji u svojim vitrinama ima pehar Svetskog i Evropskog prvenstva, kao i Lige nacija.

Do poslednjeg je stigao u nedelju uveče kada je njegova ekipa bolje izvodila penale od Hrvata, što mu je omogućilo da se nađe u knjizi rekordera.

Najbolji igrač Lige Evrope u sezoni za nama je sa Španijom osvojio Mundijal >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2010. godine i potom dve godine kasnije Evropsko prvenstvo. Na novi uspeh je čekao 11 godina.

Navas nije pozivan u reprezentaciju od novembra 2020. godine, ali se vratio nakon što je selektorsku funkciju preuzeo Luis de la Fuente koji mu je poverio mesto startera u oba meča Lige nacija.

Njega je u drugom produžetku zamenio Đordi Alba, a uskoro 38-godišnji defanzivac je posle meča otkrio da je mogao da izdrži do kraja.

"Nisam želeo da izađem. Mi koji smo ovde dajemo sve od sebe za državu. Svi smo ovo zaslužili", rekao je Navas.

Podsetimo, nedavno je nešto slično uradio i Emerson Palmijeri, reprezentativac Italije koji je osvojio svih pet UEFA takmičenja. Međutim, njemu i dalje fali "boginja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.