Hemofarm lako sa Splitom, poraz Zadra

Izvor: B92, 20.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemofarm lako sa Splitom, poraz Zadra



Košarkaši Hemofarma pobedili su Split sa 87:76 u utakmici 14.kola Goodyear lige.

Vršćani su odigrali rutinsku utakmicu iako su gosti pretili skoro 30 minuta.

U poslednju četvrtinu ušlo se sa prednošću domaćeg tima od 6 poena, ali u poslednjoj deonici dobro je igrala većina igrača u narandžastim dresovima posebno Kamings, Bogavac i Popović.

Splićani su u 35.minutu trojkom Perića smanjili na 78:70, medjutim usledila su 4 vezana poena Bogavca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Kamingsa za 82:70 i mirnu završnicu domaćeg tima.

Splićani su pokušali da smanje tu prednost šutevima za tri poena ali su samo još više pokvarili ionako slabu statistiku (15-3).

Hemofarm su predvodili Nebojša Bogavac sa 22 poena, Popović sa 18 i Milenko Topić sa 12 poena, deset skokova i četiri asistencije.

Trener Hemofarm Aco Petrović rekao je da je bitna pobeda, ali i da uprkos činjenici da su tokom cele utakmice imali kontrolu nad rezultatom, nije zadovoljan igrom svoje ekipe. Split je ocenio kao mladu i neiskusnu ekipu, ali ekipu za respekt koja je "sa svima igrala tesno".

"Ritam je jak, već sutra putujemo u Letoniju na gostovanje Ventspilsu, izuzetno jakoj ekipi koju ćemo teško dobiti na njihovom terenu. Moramo da se naviknemo na česta putovanja i da čuvamo zdravstveni bilten. U narednom kolu dolazi nam Slovan. Tom pobedom učvrstili bi se u gornjem delu tabele", rekao je Petrović.

U praktično prvom meču kola Pivovarna je zabeležila i šestu uzasopnu pobedu pošto je potpuno zasluženo slavila u Jazinama 77:69, iako su domaći pokušavali da stignu raspoložene goste većim delom meča.

Posle Cibone, Pivovarna je drugi tim od početka prvenstva koji je uspeo da odnese bodove sa tog parketa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.