Haos na tribinama obeležio derbi Sarajeva!

Izvor: RTS, 02.Nov.2014, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos na tribinama obeležio derbi Sarajeva!

Sat i 20 minuta trajalo je prvo poluvreme utakmice Železničar - Sarajevo. Meč obeležili sukobi, među navijačkim grupama, ali i sa pripadnicima policije. Sarajevo slavilo na Grbavici prvi put još od 2009. godine.

Veliki derbi Bosne i Hercegovine, 144. prvenstveni okršaj Železničara i Sarajeva, protekao je u atmosferi karakterističnoj za slične mečeve na balkanskom poluostrvu.

Meč odigran na Grbavici, pri rezultatu 1:1 u smiraj prvog poluvremena, prekinut >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je zbog sukoba pripadnika policije i navijača Sarajeva, popularnih Horda Zla.

Svemu je prethodilo koškanje dve navijačke grupe, koje su se gađale najrazličitijim predmetima preko zaštitne ograde. Najuporniji su ogradu i preskočili. Tada je intervenisala i policija, koja je uz upotrebu sile nerede stavila pod kontrolu.

Mediji u Bosni i Hercegovine prenose navode očevidaca po kojima je policija prekoračila silu. Tome u prilog svedoče i slike brojnih navijača koji su raskrvavljeni napustili stadion Želje.

Utakmica je inače prekidana nekoliko puta, i to zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na teren. Uz to, pre samog meča pogođen je čuvar mreže gostujuće ekipe Dejan Bandović.

Prvo poluvreme je na kraju trajalo 80 minuta.

Inače, Sarajevo je slavilo svoju prvu pobedu (2:1 )na Grbavici u proteklih pet godina. Sada su sarajevski rivali poravnati na tabeli sa po 26 bodova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Haos, krv, pa pobeda Sarajeva

Izvor: B92, 03.Nov.2014, 10:47

U nedelju je odigran 104. "vječiti" sarajevski derbi, a pobeda Sarajeva nad Željezničarom 2:1 ostala je u senci nereda na Grbavici...Meč je nekoliko puta prekidan, prvo zbog međusobnog sukoba navijača dva tima, a potom zbog reakcije policije koja je prema oceni pojedinih medija upotrebila prekomernu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.