Halep tuži kanadsku kompaniju i traži odštetu

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 15:46

Halep tuži kanadsku kompaniju i traži odštetu

Simona Halep, nekada prva igračica sveta, tužiće kanadsku kompaniju "Quantum Nutrition".

Rumunska teniserka, koja je optužena za doping, veruje da su suplementi pomenute kompanije odgovorni za to što je dobila zabranu takmičenja u trajanju od četiri godine.

Halep traži više od deset miliona dolara odštete od kompanije pošto je bila pozitivna na antidoping testu 2022. na US Openu.

Supstanca roksadustat je na listi zabranjenih od strane Svetske antidoping >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencije jer povećava hemoglobin i proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, što daje na izdržljivosti.

Halepova je tvrdila da je tokom 2022. koristila suplemente pomenute kompanije tokom US Opena i da je takozvani Keto MTC koji je uzimala, imao u sebi roksadustat, što nije bilo naznačeno na specifikaciji proizvoda.

Simona je dodala da nikada nije koristila zabranjena sredstva te da su nebriga kompanije i tvrdnja da je proizvod bio legalan, doveli do uništenja njene karijere i narušavanja ugleda.

Ona je kompaniju tužila Državnom sudu Njujorka na Menhetnu.

Kompanija se nije oglasila povodom ovog slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.