Izvor: RTS, 24.Jan.2023, 09:01

Hačanov u polufinalu Australijan opena, Korda predao meč

Karen Hačanov plasirao se u polufinale Australijan opena pošto mu je Amerikanac Sebastijan Korda predao meč pri vođstvu Rusa sa 2:0 u setovima i 3:0 u gemovima u trećem setu. U borbi za plasman u finale Hačanov će se sastati da pobednikom duela u kome igraju Stefanos Cicipas i Jirži Lehečka.
Ruski teniser je prva dva seta dobio sa 7:6 /7:5/, 6:3 i poveo sa 3:0 u trećem setu kada je Korda, posle nepuna dva sata igre, predao meč zbog povrede >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ručnog zgloba.

Bio je ovo četvrti meč Rusa i Amerikanca, koji su trenutno izjednačeni u međusobnim duelima (2:2).
U izjavama posle meča Sebastijan Korda je istakao da od bolova u zglobu nije više mogao držati reket i izrazio nadu da se ne radi o težoj povredi. 
Hačanov, aktuelni olimpijski vicešampion, tako je došao do svog drugog polufinala na jednom od četiri najveća turnira, jer je prvo igrao na Ju-Es openu 2022. i izgubio od Kaspera Ruda.
Novu sezonu je odlično počeo stigavši i do finala na turniru u Adelejdu, u kojem ga je pobedio Novak Đoković.
U borbi za plasman u finale Australijan opena, Hačanov će se sastati da pobednikom duela u kome igraju Stefanos Cicipas i Jirži Lehečka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korda predao meč, Hačanov u polufinalu Australijan opena

Izvor: Beta, 24.Jan.2023

Ruski teniser Karen Hačanov plasirao se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto mu je Amerikanac Sebastijan Korda predao meč četvrtfinala zbog povrede.Hačanov je vodio sa 7:6, 6:3, 3:0 u trenutku kada je Korda morao da preda meč zbog povrede desnog zgloba.Trenutno 20. teniser sveta...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.