Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2020, 15:18

HSV posle preokreta nastavio dominaciju u Cvajti

Terode sa dva gola doneo zadržao maksimalan učinak Hamburgeru

Lider drugog ranga nemačkog fudbala Hamburger nije dozvolio iznenađenje u petom kolu. Iako je jedan od najlošijih timova Cvajte Vircburger imao vođstvo do 66. minuta, HSV je na kraju smogao snage da zadrži maksimalan ulčinak - 3:1. U heroja je ponovo izrastao Simon Terode koji je treći put u uvodnih pet rundi bio dvostruki strelac

Dokazani drugoligaški golgeter, koji je pre dve sezone u uveo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Keln u Bundesligu, na startu ove takmičarske godine deluje kao da bi mogao nešto slično da ponovi sa Dinosaurusima. Reakcijama u 66. i 82. minutu još jednom je demonstrirao da mu je protivnički šesnaesterac zona komfora, a tačku na trijumf domaćina stavio je Tim Lajbold pogotkom iz kontre u sudijskoj nadoknadi.

Do trijumfa je stigao i visoko pozicionirani Hanover, koji je nastavio da igra po principu pobeda, poraz, pobeda, poraz. Peto kolo nemačke Cvajte donelo je treći ovosezonski trijumf Redsa koji su se osvetili Dizeldorfu za poraze u prethodna dva međusobna okršaja. Dizeldorf je praktično odigrao meč bez upisivanja u statistiku po pitanju udaraca, ne samo u okvir, već generalno ka protivničkom golu, a kada su gosti početkom drugog dela ostali sa igračem manje, ekipa Kevina Kodžaka nije želela da propusti šansu za celim plenom - 3:0.

Cimerman je za tri minuta zaradio dva žuta kartona, a glupost defanzivca Dizeldorfa pratili su golovi Musilje i Dakša, pa je već deset minuta po sticanju brojčane prednosti domaćin imao dva gola suficita. Poraz gostiju zapečaćen je autogolom Kastenmajera.

Tri boda upisao je i Grojter Firt koji je u gostima savladao neprepoznatljivi Kil 3:1, dok su plen posle remija 2:2, podelili Sankt Pauli i Darmštat.

CVAJTA – 5. KOLO

Petak

Regenzburg – Braunšvajg 3:0 (1:0)

/Vrenezi 5, 79, Bezuhkov 61/

Nirnberg – Karlsrue 1:1 (1:0)

/Lohkemper 15 – Vanicek 53/

Subota

Darmštat - Sankt Pauli 2:2

Hamburger - Vircburger 3:1

Hanover - Dizeldorf 3:0

Kil - Grojter Firt 1:3

Nedelja

13.30: (2,05) Bohum (3,45) Aue (3,60)

13.30: (2,40) Hajdenhajm (3,30) Osnabrik (3,00)

13.30: (2,40) Sandhauzen (3,35) Paderborn (2,95)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.