HRVATI LAKO SA KIPROM: Dabl-dabl Hezonje! BiH nemoćna protiv Francuske

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 23:41

HRVATI LAKO SA KIPROM: Dabl-dabl Hezonje! BiH nemoćna protiv Francuske

Kvalifikacije za Evrobasket...

Košarkaši Hrvatske su ubedljivo savladali Kipar u Rijeci, rezultatom 92:63, u okviru drugog kola kvalifikacija za Evrobasket 2025.

Hrvati su rutinski došli do pobede i već na poluvremenu su imali ogromnu prednost +24 (48:24)

Ekipa Josipa Sesara sada ima pobedu i poraz, koliko i Bosna i Hercegovina, Kipar je bez pobede, dok je Francuska ostvarila oba trijumfa.

Kod Hrvatske je najraspoloženiji bio Roko Prkačin sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 24 poena i 10 skokova, pratio ga je Mario Hezonja sa 22 poena, 10 skokova i četiri asistencije, a dvocifren je bio i Dario Drežnjak sa 11 poena, četiri skoka i dve asistencije.

Kod Kipra, dvocifren je bio Kostantinos SImicis sa 17 poena i dva skoka, kao i Daral Vilis sa 16 poena i devet skokova.

Velika razlika u kvalitetu videla se od samog starta, Hrvatska je prvu četvrtinu dobila 22:8, a do kraja meča je prednost konstantno rasla. Kipar je uspeo da pruži otpor samo u trećoj ćetvrtini koju je dobio 26:22. Ipak, usledila je rutinska završnica Hrvata.

U istoj grupi Bosna i Hercegovina je kod kuće poražena od Francuske sa 74:64.

Geršon Jabusele je sa 16 poena bio koban po Bosance, kojima nisu pomogli raspoloženi Džanan Musa sa 15 i Kenan Kamenjaš koji je ubacio poen manje.

Holandije je bila blizu iznenađenje i velike pobede nad Grčkom kod kuće, ali je selekcija koju sa klupe predvodi legendarni Vasilis Spanulis ipak stigla do trijumfa rezultatom 74:72.

Vasileos Toliopulos bio je najefikasniji kod Grka sa 26 poena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.