HOĆE DA BUDU KAO SRBI: Hrvati neće da budu barakude, sada bi da postanu delfini

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 11:22

HOĆE DA BUDU KAO SRBI: Hrvati neće da budu barakude, sada bi da postanu delfini

Nemaju pametnija posla

U izdanju "Večernjeg lista" objavljena je kolumna u kojoj se Hrvati pitaju zašto njihov nacionalni tim u vaterpolu nosi nadimak barakude, a ne delfini, kako nazivaju Srbiju.

Očigledno je da bi Hrvati želeli da ponove uspehe srpskih vaterpolista, a u tome smatraju da bi moglo da im pomogne ni manje ni više nego nadimak. U tekstu se navodi da vaterpolisti Hrvatske treba da se zovu "dupini", što je njihova reč za delfine.

To je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nadimak i reprezentacije Jugoslavije, a prema pisanju "Večernjeg lista" Hrvati su činili okosnicu te selekcije.

-Kad su Hrvati samostalno počeli da osvajaju svetske bazene, još neko vreme su bili dupini, ali se to nekima nije svidelo. Nekima je dupin zvučao previše hrvatski, jer se pre hrvatskog osamostaljenja češće upotrebljavao naziv - delfin. Tako na hrvatskoj televiziji nikad niste mogli da čujete za plivanje dupinovim stilom. A kad više nije bilo preporučljivo koristiti izraz delfinovim stilom, otišlo se na leptir stil, iako znamo da leptiri ne plivaju - stoji u kolumni.

Takođe, smatraju da ime treba dobiti po ribi iz Jadranskog mora, a ne sa dalekih Kariba.

Zvezda večeras (21.00) čeka Šerif i želi da stekne kapital i mirno otputuje na revanš u Moldaviju. Kvota na keca je 1,40, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Šerif.

-Svi znaju kako izgleda dupin, može da ga nacrta svako dete, dok će barakudu biti teško nacrtati a da se razlikuje od girice. Osim toga, dupini žive u Jadranu, tu pred našim očima. Navodno su barakude zastrašujuće, ali gle čuda - dupini jedu barakude - piše u tekstu.

Ova kolumna stigla je u samom finišu Olimpijskih igara, posle pobede Hrvatske nad našim vaterpolistima (14:12), a neposredno pred četvrtfinala u Tokiju.

Srbija je aktuelni olimpijski šampion iz Rija, a u finalu su upravo delfini "pojeli" barakude sa 11:7.

Naša reprezentacija u četvrtfinalu odmeriće snage sa svetskim šampionom, Italijom, dok će se Hrvati u bazenu naći sa igračima Mađarske.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Natalija Guilter, fudbalerka iz Brazila

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.