HAOS NA STAZI U MUĐELU: Hamilton odmah iza Šumahera!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2020, 18:08

HAOS NA STAZI U MUĐELU: Hamilton odmah iza Šumahera!

Dve crvene zastave i velika pobeda.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na prvoj Velikoj nagradi Toskane, devetoj trci ovogodišnjeg šampionata Formulu 1, koju je obeležio veliki broj incidenata, uz dve crvene zastavice, kao i tri perioda bezbednosnog vozila na stazi.

Britanac je na stazi "Muđelo" došao do šestog trijumfa ove sezone, a 90. u karijeri, što znači da ga sada samo jedan deli od rekorda svih vremena koji drži Mihael Šumaher. Hamilton će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvu priliku da se izjednači sa legendarnim Nemcem imati za dve nedelje u Rusiji.

Drugo mesto zauzeo je Valteri Botas u drugom Mercedesu, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Red Bula Aleksander Albon, kojem je to prvi podijum u karijeri.

Zbog toga je vozilo bezbednosti pet krugova bilo na snazi i kada je konačno dato svetlo za nastavak, desio se novi incident.

Usledio je leteći start, Botas je oklevao da da pun gas, vozači su bili nervozni i desio se još veći udes.

PSŽ je favorizovan kvotom 1,65, mada je pitanje u kom će sastavu igrati Parižani. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč PSŽ – Olimpik Marselj.

Na sreću svi su bili dobro, međutim bolidi nisu. Čak petorica vozača je eliminisana u ovom udesu, te je na snazi bila crvena zastava.

Pauza je trajala oko 20 minuta. Trka je nastavljena, a Botas, koji je uspeo u prvom krugu da obiđe Hamiltonu, nije zadržao vodeću poziciju i Hamilton se vratio na čelo.

U 45. krugu viđen je još jedan incident, s tim što je samo jedno vozilo bilo uključeno. Lens Strol izgubio je kontrolu i zakucao se u gume. Silina udarca je bila toliko jaka da je usledila ponovo crvena zastava.

Sa vozačem Rejsing Pointa je sve bilo u redu. Pauza je trajala ponovo oko 20 minuta i ponovo je start bio "iz mesta".

Hamilton je odlično krenuo, Botas je izgubio drugo mesto, ali je ubrzo vratio poziciju i do kraja je nije ispuštao.

Luis je rutinski priveo trku kraju i došao do 90. pobede u karijeri. Drugi je završio Botas, a po prvi put na podijumu našao se Aleks Albon iz Red Bula.

Poredak:

1. Luis Hamilton

2. Valteri Botas

3. Aleks Albon

4. Danijel Rikard

5. Serhio Peres

6. Lando Noris

7. Danil Kvjat

8. Šarl Lekler

9. Kimi Raikonen

10. Sebastijan Fetel

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Milica Tasić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.