Gvardioli OPET treba štoper, pada rekord Van Dajka!

Izvor: Mondo, 24.Jun.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardioli OPET treba štoper, pada rekord Van Dajka!

Kako bi i naredne sezone osvojili šampionsku titulu, na Etihadu razmišljaju o skupocenoj investiciji u odbranu. Ponovo.

Tačno 287 miliona funti potrošio je Pep Gvardiola na odbranu od dolaska u Siti!

Prethodne godine nije investirao u poslednju liniju, doveo je praktično samo Rijada Mahreza, ali su zato u klub od njegovog dolaska potpisivali: Emerik Laport (Atletik Bilbao, 58 miliona funti), Benžaman Mendi (Monako, 52), Džon Stouns (Everton, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 50), Kajl Voker (Totenhem, 48), Ederson (Benfika, 36), Danilo (Real Madrid, 27) i Klaudio Bravo (Barselona, 16).

Ovog leta sprema se rekonstrukcija odbrane, pošto je u Anderleht otišao Vensan Kompani, a ideja za njegovu zamenu je Hari Megvajer iz Lestera.

Šampion Engleske ponudio je čak 90 miliona evra za transfer Megvajera, a ukoliko se uspešno završi posao, stameni štoper postaće najskuplje plaćeni defanzivac ikada i nadmašiće rekord Virdžila van Dajka prilikom prelaska iz Sautemptona u Liverpul za 84 miliona.

Hari Megvajer, koga želi i Sitijev gradski rival Mančester Junajted i nije spreman da izdvoji taj novac, na Etihadu bi nedeljno zarađivao više od 313.000 evra.

Megvajer je u Lester stigao 2017. godine, a u svojoj karijeri igrao je još za Hal, Vigan i Šefild, dok je prošle sezone za "lisice" odigrao je 31 meč u Premijer ligi i postigao tri gola.

S obzirom na stil igre Megvajera, deluje da bi se bez većih problema uklopio u zamisli Pepa Gvardiole, a videćemo da li će to biti jedina investicija u odbranu pošto je klubu potreban i levi bek, dok se već neko vreme spominje dolazak Žoaa Kansela, koji najbolje igra po desnoj strani.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.