Gvardiola: Niko ne veruje u Siti, ali mi možemo da pobedimo Liverpul

Izvor: B92, 02.Jan.2019, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola: Niko ne veruje u Siti, ali mi možemo da pobedimo Liverpul

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola ima jedan cilj, da posle niza od četiri uzastopne utakmice bez trijumfa konačno slavi protiv Liverpula.

Derbi u Premijer ligi koji se igra u četvrtak od 21 čas na "Etihadu", mogao bi mnogo toga da znači u borbi za titulu. Pobedi li Siti, razlika će biti četiri boda.

U suprotnom, Liverpul bi odmakao na deset bodova viška i kako igraju izabranici Jirgena Klopa, reklo bi se da bi to bila velika prednost u borbi za šampionske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lovore.

Ipak, Pep Gvardiola kaže da zna šta treba da uradi njegov tim da bi pobedio. O Liverpulu se pišu hvalospevi, možda je i to šansa da Siti pokaže da su još u igri za odbranu titule.

"Danas vidim da niko ne veruje u nas. Svi počinju rečenicu sa onim "ako izgubimo". A šta će biti ako pobedimo?, upitao je menadžer prvaka Engleske.

Liverpul ima niz od devet uzastopnih pobeda u ligi, Siti se posle dva uzastopna poraza vratio na pobednički kolosek trijumfom u Sautemptonu (3:1).

"U ovom trenutku Liverpul je najbolji tim u Evropi, barem kada je reč kontinuitet rezultata i način na koji kontrolišu igru", svestan je i Gvardiola snage protivnika.

Prošle sezone, Gvardiolin tim je oborio mnoge rekorde, glavni su bili po broju poena i postignutih golova. Ni ove sezone nisu loši, ali jednostavno, neverovatna forma Liverpula, potisnula ih je u drugi plan.

"Mnogo toga lepog je izrečeno o nama kada smo imali sezonu sa 100 osvojenih bodova. Posle toga, stvar je kako reaguješ u narednoj. Mi smo uspeli u tome, ja sam oduševljen svojim timom, osvojili smo mnogo bodova od početka sezone", zaključio je Gvardiola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.