Gut Behrami slavila u Soldeu i preuzela vođstvo u Svetskom kupu

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 18:49

Gut Behrami slavila u Soldeu i preuzela vođstvo u Svetskom kupu

Švajcarska skijašica Lara Gut Behrami pobedila je u trci veleslaloma u Soldeu i preuzela prvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa.

Gut Behrami je bila tek deveta posle prve vožnje, ali je na kraju uspela da slavi rezultatom 1:59,27 minuta. Ovo je njena 43. pobeda u Svetskom kupu.

Drugo mesto osvojila je Alis Robinson sa Novog Zelanda koja je bila sporija za samo jednu stotinku, dok je treća bila Amerikanka Ej Džej Hart sa 0,15 sekundi zaostatka za pobednicom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ovom pobedom, Gut Behrami je preuzela prvo mesto u generalnom poretkom Svetskog kupa.

Ona sada ima 1.214 bodova, pet više od Amerikanke Mikaele Šifrin, koja danas nije nastupila. Treća je Italijanka Federika Brinjone sa 928 bodova.

Švajcarska skijašica prva je i u poretku veleslaloma sa 685 bodova, druga je Brinjone sa 550, a treća Šveđanka Sara Hektor sa 481 bodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.