Izvor: Blic, 08.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gurović nam smeta samo na terenu

Gurović nam smeta samo na terenu

U toku današnjeg popodneva u Beograd autobusom stiže ekspedicija zagrebačke Cibone koju sutra u prepunom 'Pioniru' očekuje utakmica 6. kola Evrolige sa Partizan Pivarom MB.

S izuzetkom povređenog reprezentativca Josipa Sesara, trener Dražen Anzulović moći će da računa na sve standardne prvotimce. Za razliku od 'političke igre' koja je pratila gostovanje crno-belih u glavnom gradu Hrvatske 14. oktobra ('slučaj Gurović'), >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << atmosfera u Beogradu dostiže isključivo košarkaško usijanje. Karata za duel sa starim sportskim rivalom više nema, a šta će trener Anzulović poručiti igračima uoči izlaska pred 7.000 'grobara'?

- Ajmo da hladne glave i vrućeg srca pobedimo Partizan - kaže za 'Blic' Dražen Anzulović. - Ambijent u 'Pioniru' nam je dobro poznat, domaćin će pred svojom publikom pokušati da zadrži šanse po pitanju plasmana u top 16. Partizan ima imperativ pobede, naš imperativ je dobra igra. Kad god smo svih 40 minuta igrali maksimalno, borbeno nismo imali problema.

U Ciboni najviše razmišljaju kako da zaustave MVP Evrolige Dejana Milojevića.

- Reč je o vrhunskom košarkašu od čije igre znatno zavisi i učinak Partizana, ali prvak SCG ima niz kvalitetnih igrača. Uostalom, za razliku od našeg susreta u Zagrebu od pre mesec dana, Beograđani će biti jači za Milana Gurovića. Njega znam kao vanserijskog igrača, a na sve što se dešavalo oko njegove zabrane ulaska u Hrvatsku nismo mogli da utičemo, a svakako je njega to najviše pogodilo i imaće najveći motiv od svih učesnika ove utakmice. Međutim, pobednika neće odlučiti pojedinac, već veći broj raspoloženih igrača.

U poslednja tri meča Jadranske lige Cibona je 'izgurala stotku' ali, prema Anzulovićevim rečima, za njegov tim to bi značio siguran poraz.

- Ne bi bilo dobro da u Beogradu odigramo meč sa puno koševa. Ubeđen sam da će to biti jedna tvrda i do kraja neizvesna utakmica - zaključuje Anzulović.

Podsetimo, Cibona je u Jadranskoj ligi savladala Partizan prilično lako - 92:77, a u 27. minutu susreta imala je vođstvo od čak 26 razlike. U tom meču najefikasniji su bili Žižić (22) i Longin (16). Evroliga je, sigurno, nešto sasvim drugo. D. J. Bužić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.