Grmuši Vojvođanska zlatna rukavica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grmuši Vojvođanska zlatna rukavica

Damjan Grmuša osvajač je Vojvođanske zlatne rukavice. Bokser iz Vrbasa bio je najuspešniji u svojoj kategoriji na 34. izdanju ovog turinira koji je u prethodnih pet dana okupio više od 80 boksera iz celog sveta.

Nakon nekoliko godina Vojvođanska zlatna rukavica vraća se u Srbiju. Dajman Grmuša iz Vrbasa osvojio je ovaj vredan trofej u oštroj konkurenciji boksera iz Kazahstana i Italije na istoimenom 34. po redu turniru u Subotici.

"S obzirom da je ovo jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najačih turnira u Evropi, dao sam sve od sebe da osvojim. Protivnike sam imao veoma jake, s obzirom da sam pobedio protivnika koji je pobedio vicešampiona sveta, Italijana, tako da mi je srce puno i drago mi je što je trofej u mojim rukama", rekao je Grmuša.

Čast Srbije, osim Grmuše, branilo je šest takmičara, a turnir im je poslužio kao provera pred Svetsko prvenstvo u novembru u Rusiji.

"Dao je sve od sebe i ono što ga uvek krasilo njegova upornost, hrabrost i istrajnost su doveli do toga da je uzeo zlato na ovom eminentnom turniru"- rekao je Tomislav Antelj, selektor reprezentacije Srbije.

Najuspešnija reprezentacija na 34. Vojvođanskoj zlatnoj rukavici je Kazahstan.

"Kazahstan je svetska velesila u boksu, spada u tri najjače nacije bokserskog sporta i njihov prvi i drugi sastav u muškoj konkurenciji i prvi sastav kod žena je dokazao primat", ističe Jovan Panić, predsednik Upravnog odbora Bokserskog saveza Vojvodine.

Za medalje i trofeje nadmetalo se više od osamdeset takmičara iz 14 zemalja, sa tri kontinenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.