Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2020, 22:05

Grigonisu zadrhtala ruka pred Šarasom, rekord Rakočevića i dalje nedostižan

Niz Litvanca stao na 43. slobodnom bacanju

Marijus Grigonis je (bio) nemilosrdan sa linije slobodnih bacanja. Perfektan niz koji je započeo s prvom ovosezonskom utakmicom, u Pireju, nastavio je i u porazu od Barselone (62:73). Pogodio je 42. drugo uzastopno bacanje od početka Evrolige. A onda, da li je ruka zadrhtala zbog toga što ga je gledao bivši šef, a sada trener Katalonaca Šarunas Jasikevičijus, ili što ga je izmalerisao komentaror Evrolige, bek Žalgirisa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je promašio sledeće.

Commentators Curse... ???? pic.twitter.com/pYhmxEG3jM

Sada će jedan od najboljih izvođača slobodnih bacanja morati ispočetka da juri sopstveni rekord iz sezone 2018-2019 kada je nanizao 55 uspešnih šuteva, odnosno rekord Evrolige koji je u rukama Igora Rakočevića. Bivši srpski reprezentativac je u sezoni 2008-2009, kao član sadašnje Baskonije, čak 58 puta uzastopno pogodio sa linije penala.

Inače, evropski rekord drži Arvidas Macijauskas koji je, zanimljivo takođe kao član baskijskog kluba bio uspešan čak 94 puta zaredom, odnosno 66 u ACB ligi i 28 u Evroligi, da bi promašio 29. u ervopskoj eliti...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.