Grifin: Nema više Lob sitija

Izvor: B92, 04.Okt.2013, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grifin: Nema više 'Lob sitija'

Prethodne dve sezone jedan od zaštitnih znakova Los Anđeles Klipersa bila je popularna "lob" igra, ali toga više nema.

Kako je jedan od glavnih aktera te taktike Blejk Grifin izjavio, Dok Rivers je eliminisao ovu atraktivnu saradnju.

"Lob siti više ne postoji. Nema ga. Nastavljamo dalje, tražimo drugi indentitet tokom trening kampa, to će biti novi Siti", rekao je Grifin.

Atraktivni krilni centar istakao je da novi trener Dok Rivers doneo defanzivno orijentisanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igračku kulturu u Kliperse, pa će se ofanzivna igra tima značajno promeniti u novoj sezoni.

Prethodnih godina, posebno nakon što se Klipersima priključio Kris Pol, ovaj tim je predstavljao jedan od najatraktivnijih postava u ligi, sa brzom, eksplozivnom igrom prepunom atraktivnih zakucavanja, u kojima je dominirao naravno Grifin.

"Naš napad će ove godine izgledati potpuno drugačije. Više ćemo se kretati i otvarati prostor na parketu, radujem se tome", rekao je Grifin.

"Ali to će mnogo i dalje želeti. Mi ne možemo ići od kuće do kuće i uzimati ljudima majice na kojima piše "Lob siti". Ali mi ćemo imati novi timski identitet. Za dve-tri nedelje napravićemo nešto zaista dobro", zaključio je pobednik u takmičenju u zakucavanju na Ol-star vikendu 2011. godine.

Ipak, Rivers je donekle demantovao svog igrača, istakavši da "lob siti" neće potpuno nestati.

"Želimo novi košarkaški tim. Želimo da pobeđujemo. To je jedina stvar o kojoj želimo da pričamo. Rekao sam im da su lob pasovi sjajni, ali da je pobeđivanje bolje. Pokušaćemo da imamo oboje, ali razumem šta je Grifin rekao. Poruka je da su ljudi ovaj tim gledali kao na zabavu, a ne na pobedničku ekipu. Želimo da budemo pobednici, a ne može se oboje", rekao je novi trener Klipersa, koji je osvojio titulu sa Boston Seltiksima 2008. godine.

"Mislim da niko ne gradi akciju da bi odigrao lob. Oni se dešavaju. Imamo dva momka koji mogu da bace loptu gde god žele. Bili bi ludi kada bi to oduzeli našem napadu. Želim više lobova ako možemo da ih imamo. To su dva poena. Veoma je teško faulirati Di Džeja (DeAndre Džordan) kada skoči na lob pas. Pola lige to neće ni pokušati, a oni koji jesu naučili su da ne bi trebalo to da pokušavaju", dodao je Rivers.

Predstojećeg vikenda počinju trening kampovi i predsezonske utakmice NBA ekipa, a nova sezone počinje 29. oktobra kada će branilac titule Majami Hit dočekati Čikago Bulse.

Ol-star vikend je na programu 14-16. februara u Nju Orleansu, regularni deo sezone se završava 16. aprila, a tri dana kasnije počinje plej-of.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grifin: Nema više 'Lob sitija'

Izvor: B92, 04.Okt.2013

Prethodne dve sezone jedan od zaštitnih znakova Los Anđeles Klipersa bila je popularna "lob" igra, ali toga više nema...Kako je jedan od glavnih aktera te taktike Blejk Grifin izjavio, Dok Rivers je eliminisao ovu atraktivnu saradnju..."Lob siti više ne postoji. Nema ga. Nastavljamo dalje, tražimo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.