Grbavica zamalo u plamenu

Izvor: B92, 01.Apr.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Grbavica' zamalo u plamenu

U Sarajevu su u utorak veče nepoznate osobe podmetnule požar na stadionu FK Željezničar.

Prema za sada nezvaničnim informacijama, najmanje dve osobe su pokašale zapaliti novinarsku ložu na 'Grbavici', a širenje požara sprečio je radnik koji radi na održavanju stadiona. Požar bi se, da nije pravovremeno lokalizovan, verovatno proširio na zapadnu tribini stadiona na Grbavici, koja je od drveta i koja bi u tom slučaju bila potpuno uništena.

Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << događaj oštro su osudili najvatreniji navijači Željezničara, popularni ’Manijaci’, koji traže da se počinioci ovog zločina uhapse i da se delo okarakteriše kao teroristički čin.

"U ime svih iskrenih i odanih navijača FK Željezničar, TM 1987 - Udruženje navijača FK Željezničar u BiH, osuđuje gnusan i kukavički pokušaj paljenja stadiona Grbavica, našeg drugog doma i naše svetinje.

Sa zaprepaštenjem i ogorčenjem smo primili vest da je sinoć (utorak), došlo do pokušaja paljenja zapadne tribine stadiona 'Grbavica', te ovim putem zahtevamo da se za sada nepoznati počinioci uhapse i primereno kazne.

Ne ulazeći u razloge za pokušaj ovog zločinačkog čina, smatramo da bez obzira na trenutno tešku situaciju u kojoj se nalazi naš voljeni klub, nasilje i uništavanje imovine nije i nikada ne sme biti način rešavanja sličnih situacija.

Ukoliko istraga utvrdi da je došlo do smišljenog pokušaja paljenja našeg stadiona ili pretnje nezakonitim nasiljem, a sve radi zastrašivanja navijača ili pojedinaca kako bi se postigli određeni ciljevi, zahtevamo da se ovo sramno delo okarakteriše i kao teroristički čin",
stoji u saopštenju Udruženja navijača FK Željezničar.

Željezničar je trenutno na osmom mestu na tabeli premijer lige BiH sa 27 bodova, 17 manje od lidera Zrinjskog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.