Građani napustili teren zbog rasizma u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 23.Jul.2014, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Građani" napustili teren zbog rasizma u Hrvatskoj

Mlada ekipa Mančester Sitija, koja se nalazi na pripremama u Hrvatskoj, napustila je teren na meču sa Rijekom, zbog rasističkih uvreda.

Mladi fudbaleri Mančester Sitija napustili su teren zbog rasističkih uvreda na prijateljskom meču sa Rijekom u Hrvatskoj.

Stručni štab je naložio igračima da napuste teren, nakon što je jedan igrač Rijeke vređao 19-godišnjeg Seka Fofanu pri kraju prvog poluvremena utakmice u Novigradu.

Fofana je dobio crveni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << karton zbog udaranja protivnika, ali u Mančester Sitiju tvrde da je ovaj, inače smireni mladić, bio vređan na rasnoj osnovi, što ga je isprovociralo.

Siti je povukao tim sa terena, otkazao meč, a kasnije saopštio da predstavnici kluba u Hrvatskoj i Mančesteru sarađuju sa organizatorima meča i čelnicima Hrvatskog fudbalskog saveza kako bi incident bio istražen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siti zbog rasizma napustio meč u Hrvatskoj

Izvor: Press, 23.Jul.2014

Kako iz Sitija tvrde, stručni štab je naredio igračima da izađu sa terena pošto su na utakmici sa Rijekom bili meta vređanja na rasnoj osnovi.. U saopšenju Sitija navodi se da se 19-godišnji Seko Fofana bio na meti protivničkog igrača iz Rijeke pri kraju prvog poluvremena utakmice u Novigradu.. „Zbog...

Nastavak na Press...

"Vijera je poslao jasnu poruku"

Izvor: B92, 23.Jul.2014

Izvršni direktor antidiskriminacione mreže "Fare" Pijara Pauar podržao je potez Patrika Vijere koji je povukao kadetsku selekciju MC sa turnira u Hrvatskoj...Mladi fudbaleri šampiona Engleske nisu odigrali utakmicu protiv Rijeke posle odluke direktora omladinske škole da povuče ekipu nakon rasističkih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.