Gotovo, MVP odabrao Tursku! (foto)

Izvor: Sportske.net, 01.Feb.2020, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotovo, MVP odabrao Tursku! (foto)

Više nema dileme.

Turska reprezentacija je dobila ogromno pojačanje.

Naime, bek Anadolu Efesa Šejn Larkin doneo je odluku da brani boje turskog nacionalnog tima.

On odavno ima ponudu saveza, razmišljao je, šuškalo se da ga u svojoj reprezentaciji želi i KS Hrvatske, na kraju je odabrao Tursku, u kojoj je već drugu godinu zaredom.

Amerikanac igra neverovatnu sezonu, protiv Bajerna >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je ubacio rekord Evrolige (49 poena), vezao je do 22. kola četiri runde u kojima je dobijao nagrade za najkorisnijeg igrača, jasno, to nikome pre njega nije pošlo za rukom.

Trenutno je najkorisniji igrač EL sa prosečnim indeksom 25,9, kao i najbolji strelac takmičenja sa 21,8 poena po nastupu.

On će u reprezentaciji Turske zameniti Skotija Vilbekina, kako prema FIBA pravilima jedna reprezentacija u svojim redovima može da ima samo jednog naturalizovanog igrača.

Selekciji Turske predstoje kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, igraće Turnir u Viktoriji (Kanada), gde ih je žreb smestio u grupu sa selekcijama Urugvaja i Češke, ukoliko izbore plasman u polufinale turnira, ukrstiće se sa grupom u kojoj se nalaze Grčka, Kina i domaćin Kanada.

Samo pobednik turnira ide na OI, a sada je jasno da će Turska biti značajno pojačana.

I am honored and humbled to have an opportunity to represent this country by joining the Turkish National Team. Extremely excited to wear this jersey with the Turkish Flag across my chest with pride. pic.twitter.com/YusbpuixiJ

— Shane Larkin (@ShaneLarkin_3) February 1, 2020

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šejn Larkin je postao Turčin

Izvor: B92, 01.Feb.2020

Američki košarkaš Šejn Larkin saopštio je da će igrati za reprezentaciju Turske.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.