Gomeš preuzima Saudijsku Arabiju?

Izvor: B92, 11.Jun.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gomeš preuzima Saudijsku Arabiju?

Trener brazilskog prvoligaša Vasko da Game, Rikardo Gomeš, najverovatnije će biti imenovan za selektora reprezentacije Saudijske Arabije.

Tu informaciju je u javnost izneo generalni sekretar fudbalskog saveza te zemlje Abdul-Mohsen al-Duhaimi.

Prema rečima prvog operativca saudijske "kuće fudbala" Gomeš bi selekciju te zemlje zvanično trebalo da preuzme tokom naredne sedmice, kada je planiran i njegov dolazak u Arabiju zajedno sa princem Navafom bin Fajsalom, koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatra najzaslužnijim za njegovo angažovanje.

Al-Duhaimi je saopštio da je princ Fajsal usmeno dogovorio uslove saradnje i da je vrednost trogodišnjeg ugovora devet miliona evra.

Ukoliko sporazum bude zvaničen Gomeš, koji je igrao za državni tim Brazila na šampionatu sveta 1990. godine u Italiji, će na klupi Saudijske Arabije zameniti Portugalca Žozea Pešeira.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Gomeš je predvodio olimpijsku selekciju Brazila, lokalne ligaše Sao Paulo i Flamengo i francuske timove PSŽ, Monako i Bordo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gomeš vodi Saudijsku Arabiju za 9 miliona evra

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Jun.2011, 03:59

Trogodišnji ugovor vredan devet miliona evra sklopili su Fudbalski savez Saudijske Arabije i brazilski trener Rikardo Gomeš.. Gomeš će biti treći selektor Saudisjke Arabije ove godine, pošto su prethodno zbog slabih rezultata otkaze dobili Žoze Pešeiro iz Portugala i Nasir al Žohar.. Sekretar...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.