Goluža: To navijanje nam nije trebalo

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2015, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goluža: To navijanje nam nije trebalo

Slavko Goluža, selektor rukometne reprezentacije Hrvatske, osudio je vrijeđanje srpskih igrača na početku prijateljske utakmice između Hrvatske i Srbije u Rijeci.

Manja grupa navijača je u subotu izviždala himnu Srbije, u dvoranu je unijela ustašku zastavu i povicima vrijeđala gostujuće igrače, prenijeli su hrvatski mediji. Tako se sa tribina moglo čuti "Ubij Srbina", ''Za dom spremni'' i ''Ajmo, ustaše''.

"Drago mi je što je publika došla u velikom broju. Atmosfera >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je bila dobra iako ću biti iskren i reći da nije trebalo ono navijanje na početku", rekao je Goluža.

Hrvatska je slavila u drugom prijateljskom susretu rezultatom 34:30 (16:14). Izabranici selektora Dejana Perića prikazali su mnogo bolju igru nego u prvom susretu igranom u petak u Umagu, gdje je Hrvatska pobijedila sa 35:28, ali nisu imali snage i koncentracije za revanš domaćinu, koji se priprema za učešće na Svijetskom prvenstvu u Kataru. Najvećim dijelom meča vođena je velika i izjednačena borba, a hrvatski rukometaši bili su smireniji i sigurniji u završnici utakmice. Domaćina su do pobjede predvodili Manuel Štrlek sa šest i Domagoj Duvnjak, Zlatko Horvat i Ivan Čupić sa po pet golova, dok su u srpskom timu najefikasniji bili Momir Ilić sa osam i Marko Vujin sa šest.

Reprezentacija Srbije priprema se za učešće na turniru u Norveškoj, od 15. do 19. januara, a prvu takmičarsku utakmicu imaće u aprilu, kada joj predstoji gostovanje na Islandu, u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.