Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2020, 23:09

Golman ukanalio solidni Olimpijakos, Bazel rutinski do četvrtfinala (VIDEO)

Velika greška Bobija Alena presudila Pirejcima, a Vulvsi su to znali da iskoriste

Kakav peh i kiks! Na treningu Olimpijakosa pred put na Ostrvo povredio se prvi golman Žoze Sa i on nije mogao da pomogne grčkom šampionu, a nisu mogli Grci ni da sanjaju da će ih to tako skupo koštati. Njegova zamena je bio Francuz Bobi Alen. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << A on je upravo bio veliki tragičar meča na Molinou na gostovanju Vulverhemptonu. Napravio je glupost u 9. minutu, koštao Olimpijakos penala, a posle toga je Vulverhempton znao kako sve da kazni i prođe u četvrtfinale - 1:0 (1:0).

Jedno je sigurno, želeće i Alen i Olimpijakos i njegovi navijači da zaborave šta se dogodilo u 9. minutu. Da li je samo želeo da se pokaže, ili se, što je verovatnijem spetljao i popustio pod pritiskom pa zbog toga imao loš prijem, to ne možemo da znamo, ali reakcija u kojoj je prvo driblao protivničkog igrača pa ga oborio i napravio penal će mu ostati kao velika mrlja u karijeri. Naravno, Himenez nije propustio šansu sa kreča.

U prvom meču je bilo 1:1, a sa tim pogotkom iz penala Vulvsi su trasirali put ka četvrtfinalu i sudaru sa Seviljom koja je bila bolja od Rome s 2:0.

Igrao je sasvim solidno Olimpijakos posle toga, pokušavao da dođe barem do jednog gola, čak ga je i postigao u 29. minutu, ali je on poništen posle gledanja VAR-a, a razlog je bio ofsajd.

Pirejci su u nekoliko navrata i posle toga bili blizu da izjednače i da sa 1:1 izbore produžetke, ali je na visini zadatka bio Rui Patrisio koji je udva navrata baš dobro odreagovao kao što je to bilo u 81. minutu kada je skinuo pokušaj Koke.

Eto, tu je bila razlika večeras. Vulverhempton je, ako ništa drugo, imao pouzdanijeg golmana i zato je prošao dalje. A Alenu ne bismo bili u koži posle svega...

Mnogo manje posla imao je Bazel koji je imao fenomenalnih 3:0 iz prve utakmice, pa je sada samo trebalo da izbegne debakl na Sent Jakob Parku i da se umuva u četvrtfinale Lige Evrope što je Švajcarcima pošlo za rukom. I ne samo to već je ovaj sastav i slavio

Utakmica je završena rezultatom 1:0 (1:0), čak je Bazel na kraju i pobedio golom Freja u 88. minutu, tako da je ovo rutinski odrađen posao, a Filip Kostić i društvo nisu uspeli da naprave čudo što bi svakako preokret na ovom dvomeču predstavljao. Verovatno Frankfurt nije ni gajio neke iluzije pre susreta pa je možda ovakav razvoj situacije bio negde i očekivan.

Ono što svakako treba istaći je terenska inicijativa gostiju koji su dali sve od sebe, imali su značajno veći posed lopte, mnogo pokušaja, ali jednostavno nisu bili dovoljno precizni. Bazel se orijentisao na povučeniju i smireniju igru, ali je bio opasan iz kontranapada.

I takav iskusan i veoma dobro spremljen plan je prošao. Na kraju je Bazel overio Ajntraht golom i još jednom pobedom. Čisto za još veću radost navijača. Naredni protivnik Bazela je Šahtjor.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA

Sreda

Kopenhagen - Bašakšehir 3:0 (1:0) /prvi meč 0:1/

/Vind 4, 52, Falk 62/

Šahtjor - Volfzburg 3:0 (0:0) /prvi meč 2:1/

/Moraes 89, 90+3, Solomon 90+1/

Inter – Hetafe 2:0 (1:0)

/Lukaku 33, Eriksen 83/

Mančester junajted – LASK 2:1 (0:0) /prvi meč 5:0/

/Lingard 57, Marsijal 88 – Vajsinger 55/

Četvrtak

Sevilja - Roma 2:0 (2:0)

/Regilon 22, En Nesiri 44/

Leverkuzen - Rendžers 1:0 (0:0) /prvi meč 3:1/

/Dijabi 51/

Bazel - Ajntraht 1:0 (0:0) /prvi meč 3:0/

/Frej 88/

Vulverhempton - Olimpijakos 1:0 (1:0) /prvi meč 1:1/

/Himenez 9pen/

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.