Izvor: RTS, 15.Avg.2022, 20:41

Goleada u Veroni, Napoli ubedljivo započeo sezonu

Ubedljivim trijumfom u Veroni od 5:2, fudbaleri Napolija počeli su novu sezonu u italijanskoj Seriji A.
Verona je poražena na premijeri nove sezone pred svojim navijačima, ali Napoli je zaista bio bolji rival i na kraju ubedljivo trijumfovao.

Domaći su poveli preko Lazanje, ali su Napolitanci do poluvremena preokrenuli rezultat, zahvaljujući pogocima Gruzina Kvaratškelije i Nigerijca Osimena.
Poslednji napad Verona je zadala na startu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << drugog dela, kada je Tomas Anri izjednačio rezultat, ali onda je usledila prava kanonada Napolija ka golu golmana Montipa.
Prvo je Zjelinksi u 55. minutu povisio na 2:0, onda Lobotka deset minuta kasnije doneo dva gola prednosti, da bi konačan rezultat postavio Politano u 79. minutu.
Mogao je Napoli i do ubedljivije pobede, ali je gol Unasa u 83. minutu poništio VAR.
Celu utakmicu u domaćem sastavu odigrali su srpski reprezentativci Darko Lazović i Ivan Ilić.
Večeras je ostalo da se odigra poslednja utakmica prvog kola, verovatno ona koju publika u Srbiji najviše očekuje - Juventus sa Dušanom Vlahovićem i Filipom Kostićem dočekuje ekipu Sasuola.
Serija A, prvo kolo:
Subota:
Milan - Udineze 4:2 (2:2)
Leće - Inter 1:2 (0:1)
Sampdorija - Atalanta 0:2 (0:1)
Monca - Torino 1:2 (0:1)
Nedelja:
Fjorentina - Kremoneze 3:2 (2:1)
Lacio - Bolonja 2:1 (0:1)
Salernitana - Roma 0:1 (0:1)
Specija - Empoli 1:0 (1:0)
Ponedeljak:
Verona - Napoli 2:5 (1:2)
Juventus - Sasuolo 20.45

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.