Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2021, 16:51

Goleada u Hajdenhajmu: Fortuna nema tri života (VIDEO)

Nirnberg se dva puta radovao, ali je VAR sistem sačuvao mrežu Braunšvajga

Dva puta je Fortuna gubila na Fojt areni i dva puta se vraćala u život. Treći put nije bilo spasa za sastav Uvea Roslera. Nije se mirio Tim Klajndinst sa podelom bodova, samo trijumf je ostavljao domaćina u igri za Bundesligu. Prosipanje bodova kod kuće je luksuz. Zna to dobro Klajndinst, pa se postarao da Fortuna ode u Dizeldorf praznih šaka - 3:2

Ima Hajdenhajm vrsne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tehničare, odlično se snalaze na skučenom prostoru, a da protivnika mogu da reše iz nekoliko dodira sa loptom demonstrirali su sredinom prvog dela igre. Izdržao je Konstantnin Keršbaumer dva igrača na leđima, pravovremeno je gurnuo loptu u prostor, a Kevin Sesa nije propustio priliku koja mu se ukazala.

Povlačio je konce Hajdenhajm tokom većeg dela susreta, činilo se da protiv tima iz Dizeldorfa neće biti darežlji. Ali, trenutak neopreznosti i majstorstva Marsela Sobotke vratili su stvari na početak. Katastrofalno je intervenisao ceo tim Fortune, nisu očistili loptu u opasnoj zoni. Nećkali su se i to ih je skupo koštalo. Ni iz čega se Tim Klajndinst stvorio u stopostotnaoj šansi, podesio je nišanske sprave i vratio Hajdenhajm u vođstvo.

Samo što je poveo, Hajdenhajm se vratio korak unazad. Bio je ovo jedan od onih mečeva u Cvajti. Sakrili su igrači Fortune loptu, gosti su bili loše postavljeni, a Šveđanin Kristofer Peterson ostao je sam kao duh u kaznenom prostoru. Dokotrljala se lopta do njega, zategao je i zatresao mrežu, a gol ide na račun Florijana Kastenmajera.

Dva puta je Hajdenhajm vodio, dva puta se vraćao na polaznu poziciju, ali to izabranike Franka Šmita nije deprimiralo. Još jednom su krenuli silovito ka golu rivala da pokušaju da isprave brljotine i sačuvaju ceo plen. Udarac Štefana Šimera dobro je uzdrmao prečku, lopta se vratila do domaćih igrača, a nastavak akcije imao je bolji ishod po njih. Na centaršut sa levog boka natrčao je Tim Klajndinst i iz peterca elegantno spustio loptu u gol.

Nirnberg i Braunšvajg odigrali su mršavi remi bez pogodaka, a nije moralo da bude tako. VAR sistem je u dva navrata uskratio radost Nirnbergu, Braunšvajg je strepeo, ali preživeo. Propustio je Nirnberg da ostvari treću pobedu u februaru i poprilično se odalji od začelja, a bod je po meri gostiju. Ne samo zato jer su bili nadigrani, već zato što su tek drugi put ove sezone povezali dve utakmice na kojima su osvajali bodove.

CVAJTA - 23. KOLO

Petak

Darmštat – Karlsrue 0:1 (0:0)

/Kjong-Rok 52/

Regenzburg – Paderborn 1:0 (0:0)

/Stolce 53/

Subota

Bohum - Vurcburger 3:0 (1:0)

/Culj 21, Blum 62, Holtman 81/

Hanover - Grojter Firt 2:2 (1:0)

/Haraguči 41, Dumbuja 70 - Nilsen 68, Abiama 77/

Kil - Aue 1:0 (0:0)

/Muling 80p/

Nedelja

Hajdenhajm - Fortuna D. 3:2 (1:0)

/Sesa 20, Klajndinst 72, 83 - Sobotka 63, Peterson 76/

Nirnberg - Braunšvajg 0:0

Sandhauzen - Osnabrik 3:0 (1:0)

/Esvajn 6pen, Berens 63, Klingman 88/

Ponedeljak

20.30: (3,50) Sankt Pauli (3,45) Hamburger (2,10)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.