Izvor: MozzartSport.com, 16.Jan.2021, 23:49

Gol iz auta i sudar štopera za 13. pobedu Svonsija

Velšani nastavili poteru za Noričem

Golovima koji se ne viđaju često Svonsi je slavio u Južnom Jorkširu i nastavio poteru za vodećim Noričem.

Labudovi su savladali Barnsli drugi put u nepunih mesec dana identičnim rezultatom - 2:0 i upisali 13. pobedu ove sezone, kojom su se učvrstili na drugom mestu Čempionšipa, s četiri boda manje od vodećeg Noriča, ali i isto toliko više od trećeplasiranog Bornmuta, koji se takođe nada direktnom plasmanu u najjači >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rang engleskog fudbala.

Bio je domaćin bolji tim tokog prvog poluvremena, međutim, gosti su iskoristili svoje tajno oružje - aut. Kao nogom sposoban je da loptu baci Konor Roberts, što je i učinio u nadoknadi prvog dela, a na pravom mestu bio je Bendžamin Kabanjo, koji ju je glavom prosledio u mrežu. Odlično vreme da se povede, a po povratku s odmora isto tako pravovremeni drugi gol za miran nastavak utakmice. U toku je bio 55. minut kada su nespretno reagovali štoperi Barnslija, Helik i Andersen. Sudarili se i otvorili prostor za Džamala Loua da se nađe oči u oči sa golmanom Džekom Voltonom. Iskoristio je tu šansu gostujući napadač i upisao deveti gol ove sezone.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Malo toga u nastavku meča prikazali su domaći igrači. Prvi put zapretili su tek u 73. minutu, kada je Kalum Britejn snažno šutirao iz daljine, ali je Frederik Vudman ostao na samo 13 primljenih golova u 24 utakmice ove sezone u Čempionšipu. Na odličnom su putu Labudovi da se vrate u Premijer ligu, u kojoj ih nije bilo od sezone 2017/18. S druge strane, Barnslijevo čekanje je mnogo duže, od sezone 1997/98. Trenutno su na 10. mestu i daleko od povratka u najjači rang.

Interesantno je da trener gostiju, Stivi Kuper, nije napravio nijednu izmenu u ovoj utakmici.

ČEMPIONŠIP - 24. KOLO

Subota

Midlzbro - Birmingem 0:1 (0:1)

Blekburn - Stouk 1:1 (0:1)

Bornmut - Luton 0:1 (0:0)

Bristol Siti - Preston 2:0 (1:0)

Kardif - Norič 1:2 (0:2)

Derbi - Roteram 0:1 (0:0)

Notingem - Milvol 3:1 (1:0)

Votford - Hadersfild 2:0 (0:0)

Barnsli - Svonsi 0:2 (0:1)

Sreda 10.02.

Reding - Brentford

Odloženo

Koventri - Šefild Venzdej

KPR - Vikomb

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.