Izvor: RTS, 26.Jan.2021, 07:46

Godinu dana od smrti Kobija Brajanta

Na današnji dan pre 12 meseci, 26. januara 2020. godine, poginuo je jedan od najvećih košarkaša u istoriji ove igre – Kobi Brajant. Legendarni američki igrač stradao je u helikopterskoj nesreći, u kojoj je život izgubila i njegova 13-godišnja ćerka Đijana, kao i još sedmoro osoba.
Helikopter Kobija Brajanta srušio se kod mesta Kalabasas, kada je zbog loše vidljivosti i teških uslova za let udario u brdo.

Preživelih nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u jednoj od najvećih nesreća koje su pogodile sport, nakon koje je trajala višenedeljna žalost za Kobijem i stradalima u letelici.
Brajant je rođen 1978. godine u Filadelfiji, od 1996. do 2016. godine nastupao je za Los Anđeles lejkerse, sa kojima je osvojio pet NBA titula.
Draftovao ga je Šarlot, ali je čitavu karijeru proveo u Lejkersima, koji su povukli dresove sa brojevima 8 i 24, koje je Brajant nosio.
Kobi je dva puta bio najkorisniji igrač finala NBA prvenstva, jednom MVP regularne sezone, 18 puta učestvovao je na Ol-star utakmici, osvojio takmičenje u zakucavanjima, u dva navrata bio najbolji strelac lige.
Sa reprezentacijom SAD osvojio je dve zlatne medalje na olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.
Brajant je osvojio i Oskara 2018. godine, za kratki animirani film "Draga košarko".
Iza sebe je ostavio suprugu Vanesu i tri ćerke, ali će zauvek ostati upamćen jer Mamba nikada ne umire.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lebron svom Klivlendu ubacio 46 za Kobija, Kari "izrešetao" Minesotu

Izvor: RTS, 26.Jan.2021

Noć u NBA ligi bila je veoma emotivna i posvećena tragično nastradalom Kobiju Brajantu, koji je na današnji dan poginuo pre 12 meseci. Njegovi Los Anđeles lejkersi pobedili su Klivlend na krilima Lebrona Džejmsa, Bruklin je potvrdio da se vraća u formu posle dva poraza, dok je Stefen Kari...

Nastavak na RTS...

Dan kada je svet plakao

Izvor: B92, 26.Jan.2021

Na današnji dan, 26.01.2020. godine, Kobi Brajant i njegova ćerka Điđi (zajedno sa njenim prijateljicama iz kluba) poginuli su u nesreći kada im se srušio helikopter...Već je prošla čitava godina otkako smo dobili te užasne vesti o pogibiji Kobija Brajanta. Čitavu situaciju je dodatno otežala...

Nastavak na B92...

TAJNA KOBIJEVOG GROBA: Ne zna se gde je Brajant sahranjen, čovek uhapšen zbog kopanja pogrešnog!

Izvor: Kurir, 26.Jan.2021

Legendarni košarkaš Lejkersa Kobi Brajant poginuo je zajedno sa ćerkom Đijanom i još sedam osoba u helikopterskoj nesreći, na današnji dan 2020. godine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.