Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2020, 18:27

Gist bi mogao nazad u Atinu, ali pod posebnim uslovima

Obnovljeno interesovanje u redovima Zelenih za čoveka koji je doneo pet titula

Džejms Gist je Zvezdina prošlost, a budućnost bi ponovo mogla da bude – Atina. Tačnije, Panatinaikos.

S juga evropskog kontinenta stižu informacije da je iskusni centar ponovo zanimljiv atinskom velikanu, koji bi ovog leta mogao da doživi veliku transformaciji u upravi i rosteru pod komandom Jorgosa Vovorasa.

Međutim, čak i grčki mediji smatraju da bi obnavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << saradnje koje je do prošlog leta trajalo sedam punih godina moglo da se dogodi samo pod posebnim uslovima. Kako je plan da Jorgos Papajanis ostane prvi centar Panatinaikosa, a da Lendri Noko iz Albe bude njegova prva zamena, u Atini veruju da bi Gist mogao da posluži kao idealna treća opcija u rotaciji zbog prebogatog iskustva i kvaliteta s kojim raspolaže. Osim toga, Gist kao petostruki šampion Grčke odlično postaje sistem Zelenih i ne bi mu trebalo mnogo vremena za uklapanje. Naravno, veliko je pitanje da li bi Gist pristao na nove okolnosti, odnosno ulogu u timu gde je svojevremeno uz Nika Kalatesa bio glavna karika.

Kalates će uskoro preći u Barselonu za ugovor vredan 5.500.000 evra i već se oprostio od stručnog štaba i saigrača, tako da bi Gist ostao bez idealnog partnera za pik'n'rol igru. Gist je imao turbulentnu godinu u Crvenoj zvezdi koja je kulminirala prekidom saradnje. Od prvog igrača pod komandom Milana Tomića, Gist se gotovo potpuno izgubio u sistemu Andrije Gavrilovića, a i Draganu Šakoti je trebalo vremena dok mu pronađe pravu rolu. Poslednjih mesec dana pre prekida sezone igrao je vrlo dobro i ponovo bio koristan za tim, ali se onda desila pandemija...

Podsetimo, na meti Panatinaikosa donedavno bili su Lorenzo Braun i Bili Beron, dok je Čarls Dženkins u subotu zvanično prešao u Olimpijakos.

Gist je u Evroligi prošle sezone beležio sedam poena, 4,4 skoka i 1,3 asistencije na 25 nastupa.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.