Gde će preći jedan od najtraženijih fudbalera?

Izvor: B92, 25.Maj.2023, 10:55

Gde će preći jedan od najtraženijih fudbalera?

Markusu Tiramu (25) na kraju sezone ističe ugovor s Borusijom Menhengladbah pa će kao slobodan igrač tražiti novi klub, koji neće morati da platiti odštetu.

Bild piše da francuskog krilnog napadača žele tri kluba: Inter, Atletiko Madrid i RB Lajpcig.

Tiram je iz Sošoa 2017. prešao u Gengan, dok ga je Borusija dovela 2019. za devet miliona evra.

Transfermarkt Francuza procenjuje na 32 miliona evra, čime je iza Karima Benzeme (35 miliona), Lionela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mesija (45) i Milana Škrinjara (60) četvrti najskuplji igrač kojem ističe ugovor na kraju sezone.

Borusija je, dakle, sigurno propustila da zaradi na napadaču koji je u ukupno 133 nastupa za klub postigao 44 i asistirao za 29 golova.

Samo ove sezone u 31 utakmici bio je strelac 16 i asistent sedam puta. Nemački prvoligaš njegovim odlaskom doživeće veliki udarac.

Borusija u subotu protiv Augzburga na domaćem terenu igra utakmicu poslednjeg, 34. kola Bundeslige, što će Tiramu biti poslednji nastup pred domaćim navijačima.

Bild piše da su mu u poslednje vreme redovno zviždali, iako im je on zahvaljivao na podršci.

Tiram je sin slavnog francuskog reprezentativca Lilijana (51).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.