Gazprom kupuje Crvenu Zvezdu

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2014, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gazprom kupuje Crvenu Zvezdu

BEOGRAD - FK Crvena zvezda uskoro će biti privatiziran, a novi vlasnik - firma "Gasprom" u ovaj posao uložit će 100 milijuna eVra, piše današnji "Blic".

Kako navodi list, dolazak ruskog predsjednika Vladimira Putina u Srbiju 19. septembra, povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, označiće i početak nove ere u poslovanju nekadašnjeg prvaka Evrope, prenosi Tanjug.

"Gasprom" je generalni sponzor >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Crvene zvezde od 2010. a aktualni ugovor ističe 2015. godine, dok je Putin počasni predsjednik beogradskog kluba.

Prema pisanju "Blica", ruski energetski gigant želi stopostotno vlasništvo nad klubom što znači da želi imati sve pod kontrolom. U to je uključena kupovina zemljišta na kojem se nalazi stadion i prateći objekti.

Država Srbija će na ime kompenzacije dobiti 40 miliona, a grad Beograd za zemljište 20 miliona evra dok će za dugovanja kluba "Gasprom" izdvojiti 40 miliona evra, navodi list.
Pogledaj vesti o: Gasprom,   Vladimir Putin,   Nova godina

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gasprom za Zvezdu daje 100.000.000 evra

Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2014

Crvena zvezda bi uskoro mogla da dobije novog vlasnika i to kompaniju Gasprom koja će za 100.000.000 evra kupiti srpski klub, piše dnevni list Blic...Posao će navodno biti ozvaničen 19. oktobra kada će ruski predsednik Vladimir Putin posetiti srpsku prestonicu zbog obeležavanja 70 godina od oslobođenja...

Nastavak na MozzartSport.com...

Prvo nafta pa sport

Izvor: Danas, 28.Avg.2014

Beograd - Vest da bi ruski energetski gigant Gasprom uskoro mogao da kupi fudbalsku sekciju Crvene zvezde odjeknula je srpskom sportskom scenom, uz nadu da bi se na taj način zaustavio ponor našeg najtrofejnijeg kluba...Za preuzimanje vredno 100 miliona evra navodno se čeka zeleno svetlo koje će...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.