Gazeta: Vidić i Aleks - promašaji!

Izvor: Sportal.rs, 11.Feb.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gazeta: Vidić i Aleks - promašaji!

Stigli su u "grad mode" kao spasioci i velika pojačanja svaki za svoje klubove prethodnog leta, ali je njihov uticaj na igru Intera i Milana od tada mizeran, komentar je italijanskog lista Gazzetta o Brazilcu Aleksu i srpskom defanzivcu Nemanji Vidiću. Igrači sa tako ozbiljnim pedigreom se nisu na najbolji način uklopili u zamisli trenera - Aleks Inzagijevih, a nekadašnji stub odbrane Mančestera Mazarijevih i Manćinijevih, pa su obojica trenutno u drugom planu.     

Aleksa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << je od dolaska iz Pari Sen Žermena pratio maler na svakom koraku. Već u prvoj utakmici sezone postigao je autogol tokom utakmice sa Lacijem, ubrzo ga je i "presekla" povreda mišića koja ga je odvojila od terena na neko vreme i potpuno ga izbacila iz takmičarske forme. Brazilac se tri puta vraćao u startnu postavu, ali je svaki put bio primoran da završi mečeve pre vremena upravo zbog povrede. Rezultat svega toga su samo 14 utakmica koje je upisao u dresu Milana od početka septembra.

Vidić je, pišu Italijani, ostavio lošiji utisak. Zbog njegove reputacije bivšeg evropskog prvaka i višestrukog osvajača Premijer lige sa timom u kome je imao ulogu od velikog značaja, "neroazuri" su očekivali mnogo više. Stameni Užičanin je igrao u startu, ali se teže prilagođavao na Mazarijev sistem 3-4-3, često je pravio kardinalne greške i gubio kredit. Sa promenom trenera nije se mnogo toga popravilo kod Srbina. Istina, početkom godine je postigao gol protiv Đenove i tada su mnogi pomislili da je to trenutak njegovog igračkog preporoda, međutim zbog serije neuspeha Intera kojih je i Vidić bio deo, Manćini je odlučio da ponovo "ohladi" stopera na klupi.

Nemanja Vidić je za Inter odigrao 13 utakmica u tekućoj sezoni.

(Foto: Beta/AP/

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.