Gazda Panate: Pobedite Olimpijakos ili se pakujte

Izvor: Mondo, 04.Jun.2018, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gazda Panate: Pobedite Olimpijakos ili se pakujte

"Nisu bili lošiji u poslednjih deset godina. Morate da ih pobedite", poruka je Dimitrisa Janakopulosa igračima u zelenom.

Foto: MN Press

Finalna serija grčkog plej-ofa počela je "brejkom" Olimpijakosa na parketu Panate.

Branilac titule pribijen je uz zid uoči revanša (četvrtak, 18), a gazda Panatinaikosa Dimitris Janakopulos imao je šta da kaže igračima posle poraza.

I to u svom stilu.

"U Kupu Grčke izbacio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vas je AEK. U Evroligi ste izgubili od Reala, jednog od najboljih timova Evrope. Reč vam nismo rekli. Ipak, nije moguće da izgubite finale grčke lige protiv najlošijeg Olimpijakosa u ovoj deceniji. Ako izgubite titulu, trebalo bi da ustanete i odete. I to svi", rekao je Janakopulos košarkašima.

Od prekida devetogodišnje vladavine Panatinaikosa (2011. godine), najveći grčki timovi osvojili su u poslednjih šest godina po tri titule. Olimpijakos je bio prvak 2012, 2015. i 2016, a Panatinaikos 2013, 2014. i 2017.

Ako u klupsku vitrinu ne unesu i rekordni, 36. trofej namenjen prvaku, "zeleni" će očigledno biti u velikom problemu.

"Nije moguće da neki od vas završe finale, a da ne naprave nijedan faul. To govori mnogo toga. 'Debeli' ugovori i povišice dolaze kada ekipa osvoji titule, a ne individualna priznanja. Nije dovoljno da postižete poene i da beležite asistencije. Tim mora da osvaja titule", takođe je rekao Grk, koji je češće u centru pažnje od svojih igrača.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.