Izvor: Blic, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasolov Memfis pao na minus 55

Gasolov Memfis pao na minus 55

Iako su Čikago Bulsi u ovoj sezoni nekoliko puta ispuštali visoku prednost i zbog toga dospevali na naslovne strane sportskih novina, vođstvo koje su stekli u meču sa najgorim timom u prvenstvu, Memfisom, bilo je nemoguće prokockati - 111:66.

Čak pet igrača ekipe iz 'vetrovitog grada' imalo je dvocifren košgeterski učinak. Bekovski par Gordon - Hajnrih dominirao je svih 48 minuta meča u 'Junajted centru'.

- Najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od svega je to što smo bili koncentrisani celim tokom utakmice. Ovako izgleda pravi pristup igri i obavezama i ja se iskreno nadam da će nam ovaj meč poslužiti kao primer kako bi trebalo da igramo u nastavku šampionata - rekao je reprezentativni plejmejker 'bikova' Kirk Hajnrih.

Ni nedavna smena iskusnog trenera Majka Fratela nije promenila način igre Memfisa, pa je tim iz 'grada Elvisa' doživeo još jedno poniženje u ovoj sezoni.

- Da budem iskren, uopšte mi nije jasno šta to radimo! Veliki broj igrača deluje nezainteresovano i izgubljeno. Nešto se bitnije mora promeniti, a ono što najviše boli jeste činjenica da ne postoji glad za pobedom - rekao je Pau Gasol, jedini košarkaš Grizlija čije partije u ovoj sezoni zaslužuju respekt.

Darko Miličić odigrao je solidnu rolu (10 poena, 7 skokova) u još jednom porazu Orlanda na turneji po zapadnoj obali. Ovaj put jači od 'magije' sa Floride bili su košarkaši Finiksa (107:101). Klivlend je upisao 23. pobedu u ovoj sezoni, a pred 'konjanicima' su poklekli Klipersi 92:104. Aleksandar Pavlović zauzeo je mesto startnog beka u 'Stejpls centru' u Los Anđelesu. Ukazano poverenje od strane trenera Majka Brauna Pavlović je uzvratio sa sedam poena, četiri skoka i dve asistencije. Marko Jarić još se nalazi na poštedi zbog povrede ruke i nije poznato kada će se vratiti u tim Minesote, koja je u svom poslednjem meču savladala Nju Džersi sa 109:98.

S. Vrakela

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.