Izvor: Blic, 12.Jul.2009, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galoperi jure ka srebrnoj potkovici

Na hipodromu kod Careve ćuprije danas se održava 87. srpski Imlek derbi, najveći događaj u konjičkom sportu, generacijsko nadmetanje trogodih galopera na stazi od 2.400 metara sa nagradnim fondom od 800.000 dinara.



Derbi je prvi put istrčan u Engleskoj, davne 1780. godine. U Beogradu je Dunavsko kolo jahača „Knez Mihailo" organizovalo prvi Jugoslovenski galopski derbi, 1921.

Na hipodromu vlada uverenje da su favoriti ovogodišnje trke karijere >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz štale MG rejsing tim. Njihov trener Dragan Đorđević, uzda se u Kentiš Drima, ove sezone pobednika u dve trke i drugoplasiranog u nadmetanju ždrebaca „Bombarder" i austrijskom „Trajal stejksu", a zatim i u Beraimija i Rojala Toridža. MG rejsing tim je angažovao francuskog džokeja Žan-Pjera Lopeza i Bendžamina Klosa, iz Nemačke.

Ergela „Surčin" u vatru ubacuje omice Emerald Futpat i Karinu Nebulu, koju su nedavno prodali vlasnika Ivi Serdaru iz Hrvatske. Prva ima tri trijumfa na prestoničkom trkalištu, dok je Karina pobedila u trci „Laguna" i više puta se plasirala. Za potonju iz Italije dolazi džokej Alesandro Muci.

Boje ergele „Bečej" braniće Arušor, dok će štala „Tešić" žestoko jurišati na trofej sa Viklovskolom. Uspehu se nada i štala „Makler rejsing grup", sa Ejdženom Vorningom, slavodobitnikom u trci ždrebaca. Jahaće ga iskusni irski jahač Patrik Šanahan.

Sa manjim šansama startuju Adios Huan, Idalgo, Mr Viner, Treća Sreća i Pakosna.

Bogat program na hipodromu upotpuniće još sedam okršaja poput kasačkog Probnog derbija, galopskog Utešnog derbija, nadmetanja sprintera i manifestacije „Ledis dej", za izbor najelegantnije dame. Početak je u 15.30 časova.

PROGNOZA „BLICA"

TRKA „ČOKO ENERGY NIG." (2.100): Pikolo Veding Parti, Kordero, Sonja Korleone

TRKA „IMLEK FOREVER" (2.200): Grućone, Artur SG, Frančeska Rok, Furia SD

TRKA „JOGOOD MILJA" (1.600): Isander, Bukiš, Lampio de Serbio

„BALANS INT. TRKA" (2.200): Seldahir, Savoldo Vita, Dimitrije D, Gabrijela

TRKA „FIT EFF. SPRINT" (1.200): Misil Dodžer, Macanti, Fajkoma

„VIT. PROBNI KAS: DERBI" (2.200): Living Lajn, Toblerone, Revenž, Artisto

„SRPSKI IMLEK DERBI" (2.400): Kentiš Drim, Ejdžen Vorning, Emerald Futpat, Beraimi ili Viklovs Kol

„VIVA UTEŠNI DERBI" (1.800): Rata Song, Dajamon Gift, Oranž Ket, Big Brader

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.