Galaksi izgubio bez Bekama

Izvor: B92, 22.Feb.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galaksi izgubio bez Bekama

Južnokorejski Suvon Bluvings pobednik je Pan-Pacifik turnira u američkom Karlsonu.

Suvon je u finalu pobedio Los Anđeles Galaksi, tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 4:2. Rezultat u regularnom delu bio je 1:1.

Eduardo de Oliveira, Jang Sang-Min, Li Gil-Hun i Čoi Sung Hvan su bili precizni sa bele tačke za Korejce, dok su golove za Galaksi postigli Kris Klajn i Majk Megi. Edson Badl je šutirao preko prečke, dok je udarac Kajla Patersona odbranio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << golman Suvona Park Ho-Jin.

Japanski tim Oita Trinita je osvojio treće mesto posle pobede nad kineskom ekipom Šandong Luneng 2:1.

Suvon je u finalnoj utakmici poveo sa 1:0 u 39. minutu, pošto je igrač Galaksija Šon Frenklin glavom poslao loptu u sopstvenu mrežu. Megi je izjednačio u 89. minutu iz jednaesterca.

Daiki Takamacu i Ueslei su bili strelci za Oitu u pobedi za treće mesto. Takamacu je doneo vođstvo u 27. minuta, samo dva minuta pošto je Aleksandar Živković dobio crveni karton zbog grubog starta na Šingu Suzuki. Ueslei je povećao na 2:0 u 42. minutu, pošto je glavom prosledio loptu u mrežu posle centaršuta Kanazakija.

Milijan Mrdaković je u 45. minutu dao jedini gol za Šandong iz jedanaesterca, a isti igrač je propustio idealnu priliku za izjednačenje u 68. minutu.

Los Anđeles Galaksi je tako bez pomoći prve zvezde Dejvida Bekama, koji je trenutno pozajmljen Milanu, ispustio priliku da osvoji trofej.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.