Gabor najbolji film Bosifesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2016, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gabor" najbolji film Bosifesta

Na ovogodišnjem 7. Međunarodnom filmskom festivalu Bosifest španski film "Gabor", Sebastiana Alfie, proglašen je za najbolji film festivala, saopštili su organizatori.

Nagrada za najbolji scenario na zatvaranju festivala u petak dodeljena je Dejanu Petroviću za "Restart", dok je irskom filmu "Retina", Darka Dragičevića, pripala nagrada za najbolju režiju.

Žiri su činili Nebojša Bradić, Ivan Karl i Vladan Vukosavljević.

Festival osoba sa invaliditetom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << održan je od 1. do 3. juna u Domu omladine Beograda pod sloganom "Snaga kreativnosti".

Od 250 prijavljenih filmova, u takmičarskom programu festivala prikazana su 22 filma iz Nemačke, Velike Britanije, SAD, Francuske, Južne Koreje, Argentine, Holandije, Nemačke, Poljske, Južne Afrike, Španije, Belgije, Irske, Rusije i Srbije.

Pored „Restart"-a, u takmičarskom programu festivala, prikazana su još dva domaća filma - „Pogledi zatvorenih očiju", Dore Filipović i „ U međuprostoru", Maše Šarović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bosifest 2016: GABOR proglašen za najbolji film festivala! VIDEO

Izvor: Svet plus, 05.Jun.2016

Na ovogodišnjem 7. Međunarodnom filmskom festivalu Bosifest španski film "Gabor", Sebastiana Alfie, proglašen je za najbolji film festivala, saopštili su danas organizatori...Nagrada za najbolji scenario na zatvaranju festivala u petak dodeljena je Dejanu Petroviću za "Restart", dok je irskom filmu...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.