GVARDIOLA STRAHUJE: Ni ja nisam bezbedan od otkaza

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2023, 21:37

GVARDIOLA STRAHUJE: "Ni ja nisam bezbedan od otkaza"

"Seča trenera" u Premijer ligi...

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da čak ni on nije bezbedan kada je u pitanju otkaz, pošto zahtevi klubova u Premijer ligi postaju sve veći. Do sada je ove sezone u Premijer ligi otpušteno 12 trenera, što je rekord, a Gvardiola veruje da se kultura u Engleskoj promenila.

- Rezultati su važni, ali ako plan uspe. U ovoj zemlji, kada sam bio mlađi, uvek je bila tradicija da se zadrže treneri. Danas, uz različite >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlasnike i veliki pritisak i mnogo ulaganja... Sa jedne strane, razumem. Svi su pod velikim pritiskom. Trener, uprava. Ljudi veruju u promene, pošto veruju da mogu da budu bolji. Ponekad to uspe, a ponekad ne. Svi treneri znaju. Ako se ne dogodi, uvek rizikujete - rekao je Gvardiola, preneo je Skaj.

Upitan da li je u karijeri uspeo da izbegne otkaz znajući pravi trenutak kada da napusti klub, Gvardiola je rekao: "Reći ću vam tajnu: mi pobeđujemo".

- Da ne pobeđujemo, dobio bih otkaz. Nisam smenjen jer smo tokom godina pobeđivali u mnogo utakmica - naveo je španski trener.

Siti je aktuelni šampion Premijer lige, ali je trenutno drugi na tabeli sa osam bodova manje i utakmicom manje od prvoplasiranog Arsenala. Siti će u subotu igrati na gostujućem terenu protiv Sautemptona, a Arsenal će dan kasnije igrati na Enfildu protiv Liverpula.

- Ako izgubimo bodove Arsenal će unapred biti šampion. Ako pobedimo, mogli bismo na kraju da budemo šampioni. Navikli smo na to, pa to nije problem. Ne vidim prednost u tome što mi igramo pre njih. Kada smo se borili sa Liverpulom za titulu, igrali smo pre ili posle - rekao je Gvardiola.

Sautempton je poslednji na tabeli, a Gvardiola je rekao da njegova ekipa neće potceniti protivnika.

- Sada svaka ekipa igra za nešto, to je isto važna borba za Premijer ligu. Svaka utakmica ima svoje karakteristike i morate da bude spremni, sa Sautemptonom je uvek bilo teško. Otkako smo one godine osvojili 100 bodova u 94. minutu, u utakmici koju smo dobili, oni su bili mnogo bolji od nas. Uvek je bila teška, teška utakmica, ni sutra neće biti izuzetak - naveo je Gvardiola.

Sponzor vesti Premijer lige – sportska kladionica Meridian

Pogledajte kako izgleda Vanja, supruga Novice Veličkovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.