Furiozna Medison Kiz deklasirala Vandevej!

Izvor: B92, 08.Sep.2017, 05:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Furiozna Medison Kiz deklasirala Vandevej!

Medison Kiz će igrati za prvu grend slem titulu u karijeri. Ona je u polufinalu US Opena bez većih problema savladala Koko Vandevej sa 6:1, 6:2.

Teniserka čiji je mentor bivša grend slem šampionka Lindzi Devenport odigrala je briljantno u polufinalu koje je trajalo svega 68 minuta. Nijednog momenta njena pobeda nije dolazila u sumnju pa će igrati za trofej protiv Sloun Stivens.

Koko Vandevej je bila daleko od igara koje je prikazala u proteklom delu turnira. Odigrala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je katastrofalno početni set, posle svega 13 minuta bila je u zaostatku (0:5) pre nego što je osvojila počasni gem!

Medison Kiz je u istom ritmu nastavila i u drugom setu, oduzela je servis protivnici u trećem i petom gemu. Čak ni kraća pauza koju je zatražila kako bi joj se ukazala medicinska pomoć nije uticala na njenu igru pa je koncentrisano odigrala u finišu, zabeleživši i treću pobedu nad Vandevej u ovoj sezoni.

Medison Kiz i Sloun Stivens igrale su do sada samo jednom. Bilo je to pre dve godine u Majamiju, Stivensova je slavila u dva seta. Bez obzira šta bude uradila, plasman u finale u Njujorku je najveći grend slem uspeh do sada za 16. teniserku sveta.

„Protiv Koko nikada nije lako. Srećna sam zbog plasmana u finale. Želim da uživam u ovom trenutku, biće vremena za analizu kako da odigram protiv Sloun“, poručila je Medison Kiz po završetku meča.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.