Fudbalerke Šumadije 1903 uspešno završile sezonu (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 15.Maj.2016, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalerke Šumadije 1903 uspešno završile sezonu (FOTO)

Fudbalerke Šumadije 1903 posle današnje pobede na Bubnju uspešno završile sezonu

U poslednjem kolu Prve lige Srbije za žene novajlija u ovom takmičenju, ekipa Šumadije 1903, danas je na Bunnju pobedom završila ovu sezonu. Savladala je fudbalerke Kolibrija iz Kuršumlije sa 2:1 i osvojila drugo mesto, što predstavlja veliki uspeh za ovu mladu ekipu, koju je uspešno vodio trener Srđan Prokić.
Bila je ovo susret koji je odigran u nenormalnim uslovima. U toku cele >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << utakmice padala je jaka kiša uz vetar, ali zbog važnosti susret nije odložen, jer je mogao da odlučuje o završnici prvenstva. Naime, goćama iz Kuršumlije bio je ugrožen opstanak u ligi, jer su imale samo bod više od preposlednje ekipe na tabeli Poleta iz Sivca. Međutim, sve se dobro završilo za obe ekipe. Domaći tim je pobedio, a ekipa Kolibrija izbegla je baraž zahvaljujući porazu Poleta u Beogradu od 6:0 u duelu sa liderom na tabeli Obilićem.
Sa današnje utakmice na Bubnju po kiši vodila se velika borba za pobedu
Na današnjoj utakmici na Bubnju ekipa Šumadije 1903 nastupila je  zbog kartona i povreda bez najboljeg strelca Jelene Miloradović, i tri standarna prvotimca Katarine Lazić, Katarine Milosavljević i Sonje Mladenović, pa su šansu dobile mlade fudbalerke, a debitovala je Teodora Velikić sa 15 godina. Od početka Šumadinke su krenule  ofanzivno i već u drugom minutu došle u vođstvo, iako je vladala prava provala oblaka na Bubnju. Na ubačenu loptu utrčala je Marina Đorđević, obišla i golmana i loptu poslala u praznu mrežu. Gošće se nisu predavale i pokušavale su iz prekida sa distance da izjednače ili eventuslno preokrenu rezultat, kako bi obezbedile opstanak u ligi, ali su Olivera Milanović i štoper Milka Đorđević bile neuspešne.
U 30. minutu domaća fudbalerka Mirjana Babić je  posle prodora preko desne strane, izašla pred golmana, ali je  pogodila spoljni deo mreže. U finišu prvog poluvremena Đorđevićeva je imala šansu da udvostruči prednost, ali šut sa ivice peterca golman Kolibrija Tijana Radosavljević uspela da zaustavi izbijanjem lopte u korner.
Marina Đorđević postigla je oba pogotka za Šumadiju 1903
U drugom poluvremenu devojke iz Kuršumlije nastavile su sa pritiskom na gol Šumadije 1903 i ostvaljale prostor domaćim fudbalerkama da iz kontra napada postignu i drugi pogodak. U 58. minutu, posle akcije preko leve strane Marina Đorđević skoro sa korner linije uputila loptu pred gol Kolibrija, koja je zakačila jednu odbrambenu fudbalerku i završila u mreži.
U 75. minutu gošće nisu imale sreće, jer je udarac Olivere Milanović zaustavila stativa.  Ipak, tri minuta kasnije ofanziva Kuršumlijki završena je pogotkom. Jelena Gligić se najbolje snašla u gužvi pred golom Jane Pantić, koja je prethodno odbranila tri jaka udarca, i smanjila prednost Šumadije 1903 na 2:1, što je bio i konačan ishod ovog susreta.
Srđan Prokić, trener Šumadije 1903 zadovoljan je plasmanom njegove ekipe  
– Može se reći da smo uspešno završili ovu sezonu, jer smo kao novajlija imali cilj da ostanemo u Prvoj ligi.  Dobro smo odigrali i bili i u konkurenciji i za prvo mesto. Verujemo da smo mogli i više, ali smo imali i pehove sa povredama. U viši rang – Superligu otišao je beogradski Obilić, kojeg smo savladali u Kragujevcu, a u derbiju, koji je odlučivao o prvom mestu, imali i vođstvo, ali smo izgubili.
Verujem da sa par pojačanja i dobrim pripremama možemo u narednoj sezoni da se plasiramo u viši rang – rekao nam je posle današnje utakmice na Bubnju Srđan Prokić, trener Šumadije 1903.
ŠUMADIJA 1903 – KOLIBRI (Kuršumlija) (žene) 2:1 (1:0)
KRAGUJEVAC
Stadion: Bubanj.
Gledalaca: 50.
Sudija: Jelena Ristić (Vrčin).
Pomoćnici: Jelena Međedović, Suzana Stanojević (obe iz Beograda).
Strelci: Đorđević u 2. i 58. za Šumadiju 1903, a Danković u 78. minutu za Kolibri.
ŠUMADIJA 1903: Pantić, Arsenijević, Mijatović, Marković (Velikić), Baić, Vranić Prokić, Živković (Pavlović), Jurišević (Stevanović), Ilić, Dukić (Nikolić), Đorđević.
KOLIBRI: Radosavljević, Danković (Nestorović), Gilić, Jovanović, Đorđević, Nikolić, Stojiljković, Milanović, Živković (Marković), Radulović, Despotović.
ŽFK Šumadija 1903 je u ovoj sezoni od 14 odigranih utakmica osam rešila u svoju korist, a po tri igrala nerešeno i izgubila. Postigla je 32, a primila 15 golova i sezonu završila na drugom mestu sa 27 bodova ili pet manje od beogradskog Obilića, koji se seli u Superligu. Od sutra devojke sa Bubnja imaju mesec dana odmora, pa se ponovo okupljaju i počinju sa pripremama za narednoj sezoni u kojoj očekuju još bolje rezultate i  plasman u viši rang – Superligu.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.