Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Nov.2018, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Srbije se plasirali u viši rang Lige nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu Litvaniju sa 4:1 u šestom kolu Grupe četiri "C" divizije i tako izborili plasman u viši rang Lige nacija.

Srbija je na stadionu Partizana povela u 51. minutu autogolom Arturasa Žulpe, da bi Aleksandar Mitrović u 58. povisio na 2:0.

Litvanija je preko Deimantasa Petravičijusa u 64. minutu smanjila zaostatak, ali su sve nedoumice oko pobednika ovog meča otklonili Aleksandar Prijović u 71. minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Adem Ljajić u 74.

Srbija je tako završila na prvom mestu Grupe četiri sa 14 bodova, dva više od drugoplasirane Rumunije, koja je sa 1:0 pobedila trećeplasiranu Crnu Goru, a Litvanija se "seli" u "D" diviziju, pošto je poslednjeplasirana bez bodova.

Prvih 45 minuta na stadionu Partizana pred oko 1.000 gledalaca nije donelo mnogo uzbuđenja, a čak je i Litvanija u 32. minutu mogla da dođe do prednosti.

Tada je golman Predrag Rajković dobro reagovao posle šuta Justinasa Januševskija i vrhovima prstiju prosledio loptu do prečke, a potom i korner.

Početak drugog poluvremena pripao je Srbiji, a vođstvo ekipi Mladena Krstajića doneo je autogolom Žulpa, koji je loše reagovao posle izvedenog kornera Andrije Živkovića sa desne strane i prosledio loptu u svoju mrežu.

Mitrović je do svog šestog gola došao sedam minuta kasnije kada je iskoristio centaršut Živkovića sa desne strane i glavom je smestio iza golmana Ernestasa Šetkusa.

Litvanci su posle loše reakcije Rajkovića u 64. minutu uspeli da smanje zaostatak, ali sve nedoumice oko pobednika susreta otklonili su Prijović i Ljajić u 74. minutu.

Ljajić je posle odlične lopte Prijovića u prazan prostor izašao sam ispred Šetkusa i lepim lob udarcem sa oko 16 metara ga savladao.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija pobijedila Litvaniju za plasman u B Ligu nacija

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Nov.2018, 00:00

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u B Ligu nacija, pošto je večeras u posljdnjem meču C lige, grupe 4, savladala Litvaniju 4:1 (0:0)

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.