Fudbal se vratio u Španiju - Sevilja bolja od Betisa

Izvor: RTS, 12.Jun.2020, 00:02

Fudbal se vratio u Španiju - Sevilja bolja od Betisa

Fudbaleri Sevilje savladali su u gradskom derbiju ekipu Real Betisa sa 2:0 u okviru prvog meča 28. kola La Lige, koja je nastavljena nakon više od dva meseca.
Prazan stadion, Lego navijači, socijalna distanca, "veštačka" atmosfera kojom upravlja Di-džej... Sve to je daleko od onoga na šta smo navikli od fudbala u Španiji, a pogotovo u seviljskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << derbiju, ali je realnost na koju se moramo priviknuti.

Ono na šta jesmo navikli kada je u pitanju La Liga jeste žar i vatra na terenu, dobar fudbal i borba za svaku loptu. 
Domaći tim je znatno ambicioznije i raspoloženije ušao u meč, ali to nije uspeo da materijalizuje i promeni rezultat na semaforu u prvom poluvremenu.
U nekoliko navrata veoma blizu gola bili su fudbaleri Sevilje. Okampos je pogodio mesto gde se spajaju stativa i prečka, a udarci glavama De Jonga i Kundea završili su pored gola Roblesa.
Drugi deo meča doneo je još više uzbuđenja i dva gola u mreži Betisa.
Igrao se 54. minut kada je defanzivac Betisa Mark Bartra napravio prekršaj u svom šesnaestercu nad Lukom de Jongom, a sudija Lahoz dosudio je jedanaesterac.
Siguran sa bele tačke bio je Lukas Okampos, koji je odigrao sjajan meč i bio igrač susreta.
Šest minuta kasnije, Okampos je bio asistent kod gola Fernanda. Oštro izveden korner sa desne strane u srce šesnaesterca gostiju, Okampos petom kači loptu, na koju natrčava Fernando i glavom je šalje u mrežu rivala. 
Prvu priliku za Betis na meču u gol ne pretvara Borha Iglesias u 69. minutu. Odlično je centrirao Moreno, a Iglesijas sa pet metara šalje loptu glavom pored gola. 
Do kraja susreta igralo se u sporijem ritmu, koji nije doneo veći broj šansi.
Izabranici Đulena Lopetegija upisali su 14. pobedu u sezoni i nalaze se na trećem mestu na tabeli, dok je Betis, tim Žoana Rubija upisao 11. poraz i zauzima 12. mesto.
La Liga 28. kolo:
Četvrtak: Sevilja - Real Betis 2:0
Petak:

Granada - Hetafe
Valensija - Levante

Subota:
Espanjol - Alaves
Selta - Viljareal 
Leganes - Valjadolid
Majorka - Barselona
Nedelja:
Atletik Bilbao - Atletiko Madrid
Real Madrid - Eibar
Sosijedad - Osasuna 
Tabela: Barselona 58, Real Madrid 56, Sevilja 50,  Sosijedad 46, Hetafe 46, Atletiko Madrid 45, Valensija 42, Viljareal 38, Granada 38, Atletik Bilbao 37, Osasuna 34, Real Betis 33, Levante 33, Alaves 32, Valjadolid 29, Eibar 27, Selta Vigo 26, Majorka 25, Leganes 23, Espanjol 20.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.